Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nic měnit nebudeme, EU nesmí kvůli útokům začít odmítat migranty, řekl Juncker

Autor: ČTK, val - 
15. listopadu 2015
11:19

Šéf Evropské komise Jean-Claude Juncker prohlásil, že by země EU neměly v reakci na teroristické útoky v Paříži začít odmítat uprchlíky. Řekl to v neděli na okraj summitu zemí G20 v Turecku. Podle něj není potřeba, aby osmadvacítka nějak měnila svůj přístup k řešení migrační krize.

„Neměli bychom směšovat rozdílné kategorie lidí přicházejících do Evropy,“ vybídl Juncker. „Ten, kdo je zodpovědný za útoky v Paříži… je zločinec, a ne uprchlík nebo žadatel o azyl,“ dodal předseda Evropské komise v souvislosti se zatím prvním identifikovaným útočníkem, kterým byl 29letý Francouz.

Juncker se takto vyjádřil poté, co se ukázalo, že syrský pas nalezený u těla jednoho z útočníků byl v říjnu použit k registraci na jednom z řeckých ostrovů. Zatím ale není jasné, jestli osoba, která doklad použila na přechod do Evropy, se skutečně zapojila do teroristické akce.

„Chtěl bych vyzvat ty v Evropě, kdo se snaží měnit přijatou migrační agendu, aby ji brali vážně a nepodléhali zjednodušeným reakcím, které se mi nelíbí,“ uvedl dále Juncker. Podle něj se nyní sice unie bude potýkat s určitými obtížemi, není to prý ale důvod měnit základní postoj k řešení migrační krize.

Polsko dalo v sobotu ústy svého designovaného ministra pro evropské záležitosti Konrada Szymańského najevo, že po pařížských útocích nevidí politickou možnost, jak splnit rozhodnutí Evropské unie o rozdělení uprchlíků podle kvót. „Polsko si musí zachovat úplnou kontrolu nad svými hranicemi, nad azylovou a migrační politikou,“ napsal příští ministr na serveru wPolityce.pl.

notototeda ( 16. listopadu 2015 09:08 )

Byl občan Francie, takto za to poděkoval. Kolik těch co se stanou občany v evropě také poděkuje granátem za pasem. https://twitter.com/PNationale/status/665939383418273793/photo/1?ref_src=twsrc^tfw

tosca28 ( 15. listopadu 2015 16:40 )

Nic nemusis blbe Junckere menit, ale v tom pripade si nechte vsechny emigranty v posr... Nemecku a necpete je do zemi, ktere o zabijaky, kteri uznavaji jine hodnoty, kteri si mysli, ze krestane a nemuslimove jsou zde proto, aby jim slouzili, absolutne nemaji zajem. Zili jsme bez muslimu, ted se nam jich sem v cele s posr..... Abbasem, ktery tvrdi,ze za vrazdy v Parizi nejsou vinni muslimove, a dokazeme zit bez muslimaku i nadale. Nikdo o ne nestoji!!! Dobre video pro ty, kteri umi anglicky )) ktere ukazuje co je to vlastne za muslimackou verbez: http://conservativetribune.com/refugees-threaten-back-syria/

frantas1 ( 15. listopadu 2015 15:18 )

JE TO TOTÁLNÍ BLB !!! A NEJHORŠÍ JE, ŽE JICH JE V BRUSELU VĚTŠINA !!!!

frantas1 ( 15. listopadu 2015 15:15 )

Souhlasím, politici v EU jsou sice vzdělaní, ale přesto totální debilové. Dnes jsem rád a pyšný na to, že jsem hlasoval proti vstupu do EU !!!!

ruprecht286 ( 15. listopadu 2015 14:57 )

Je lépe být ostražitý, než se pak dojímat nad fotkami mrtvých a lidí nosících kytky na aktuální pomníčky: https://www.youtube.com/watch?v=1Bxj1r7BbJg a na YouTube "Svědectví z infiltrace do mešity na Černém Mostě v Praze | IVČRN News"

Zobrazit celou diskusi