Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kvůli Editě nouzově přistálo letadlo: Jenom proto, že šla na WC!

Kvůli Slovence Editě letadlo nouzově přistálo. Žena použila WC, které neměla.
Kvůli Slovence Editě letadlo nouzově přistálo. Žena použila WC, které neměla.  (Autor: Reprofoto Tivi)
Autor: shp - 
28. října 2015
16:43

Když to na vás přijde, tak to na vás přijde! Slovenka Edita (60) snědla na palubě letadla aerolinek Fly Nikki jídlo, po kterém se jí udělalo nevolno, a začalo se jí chtít zvracet. Nutně potřebovala na WC, ale toaleta v druhé třídě byla nedostupná. V nouzi tak použila WC v byznys třídě, což ale vyústilo v nepochopitelné nouzové přistání stroje.

Let do Spojených arabských emirátů, kam Edita letěla na dovolenou, se změnil v noční můru. „Potom, co jsem snědla oběd na palubě, se mi udělalo nevolno. Potřebovala jsem urgentně zvracet a zároveň použít toaletu,“ řekla smutně Slovenka webu Čas.sk.

Cesta k toaletám v ekonomické třídě byla však zablokovaná vozíkem, protože letuška podávala jídlo a cestu odmítla uvolnit. Běžela jsem proto do dražší byznys třídy, kde obsluhovala jiná letuška a stevard. Naznačila jsem mu, jaký mám problém, a vběhla jsem na WC,“ tvrdí Edita. Poté se omluvila a vrátila se na místo.

Stevard však přišel za mnou a před všemi na mě začal křičet, bylo mi velmi špatně a čekala jsem, zda se mě zeptá, zda něco nepotřebuji. Prosila jsem ho, ať na mě nekřičí, bohužel jenom posunky, protože neznám jazyk,“ říká Edita. Po hodině či dvou za ní přišel personál letadla a oznámil jí, že kvůli ní musí letadlo nouzově přistát.

Nechápala jsem, co se děje, když jsem nic neudělala,“ popisuje žena, které nasadili pouta a vyložili ji z letadla v tureckém městě Erzurum. Na letišti však zažila lepší chování. Jeho manažer Abubekir Özcan vyhodnotil, že jde o neopodstatněný případ. „Pan Özcan si okamžitě vyžádal klíč a odemkl mi pouta. Žádal pilota, ať mě vezmou zpět na palubu, ale ten odmítl,“ říká Slovenka.

V Turecku se k ní chovali hezky. Ubytovali ji v pětihvězdičkovém hotelu na své náklady. Do případu zapojili slovenskou konzulku a Edita se nakonec do Abú Dhabí dostala. Všichni se zajímali o stanovisko společnosti Fly Nikki, která je dceřinými aerolinkami Air Berlin.

Na palubě se nacházela nepřizpůsobivá osoba. Po použití záchodu v byznys třídě byla slušně upozorněna, že tyto toalety jsou vyhrazené jen pro pasažéry této třídy. Následně se ale stala tak agresivní, že pokousala několik členů posádky,“ prohlásila mluvčí Air Berlin. Edita nyní hledá spolucestujícího z Česka, který byl svědkem a mohl by jí pomoci v napravení dobrého jména.

anka ( 28. října 2015 21:11 )

Neni, to mate pravdu....ale jestli ta pani je kousala ci jim tam delala hystericke vystupy jak posadka uvadi, tak to by duvod byl. Pro posadku by bylo mnohem jednodussi pokracovat v letu, nez pristavat.

anka ( 28. října 2015 20:28 )

Nemci a vsichni ostatni vas pokladaji za takovou tridu, kterou jste si v letadle zaplatila. Pokud jste si nezaplatitla prvni tridu, tak v ni nemate co delat, pokud vas tam obsluha nepozve. Na sedadle mate pytlik, kdyby se vam udelalo spatne. Pokud polezete na WC do prvni tridy, tak vas obsluha rychle vyhodi a je uplne jedno ke komu ta letecka spolecnost patri.

istyl ( 28. října 2015 19:57 )

uz jsem to kolikrat videl, ze lide jdou na WC to blizsi a nikdy nebyl problém...ale KLM vam klidne zrusi letenku při 8min.zpozdeni, přitom do odletu jeste zbývalo vic jak pul hodiny...tzn. koupit novou...KLM!!!

a-z- ( 28. října 2015 19:22 )

Ne, proto že si za ten hajzl nezaplatila.

evita5555 ( 28. října 2015 19:16 )

Treba si pamätať, že pokiaľ sa dá, nelietať s rasistickými nemčúrmi, ak nie je iná možnosť, nosiť si so sebou vlastný blicí sáčok, a ak nepostačí, radšej to vyklopiť do chodbičky, tak sa vyhnete putám. Vlastné jedlo vám na palubu nepovolia.Inak táto pani je menežérka jednej hudobnej skupiny, takže žiadna neprispôsobivá. Toto je presne obrázok toho, za akú triedu ľudí nás nemčúri považujú. Preto tak zúria, že si nejakí východoeurópania dovolili odporovať Angele a jej nemeckým a francúzkym priateľom, očakáva sa iba nablblé prikyvovanie, keby bola téma akákoľvek. Už nás ošklbali o všetko, už o nás nestoja.

Zobrazit celou diskusi