Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ukrajinci přemohli u voleb Chewbaccu ze Star Wars, chtěl hlasy pro Dartha Vadera

Autor: mb - 
26. října 2015
18:30

Suverénní vítězství pravice v Polsku není jediná volební zpráva z Evropy. K urnám šli o víkendu také lidé na Ukrajině a v Bulharsku. A volby tu rozhodně nebyly nudnou událostí. Bulharské plakáty se staly hitem internetu a na Ukrajině musela policie zatknout nebohého Chewbaccu z Hvězdných válek, lovil hlasy pro temnou stranu Síly.

Policie v ukrajinské Oděse za pomoci „hmatů a chvatů“ zpacifikovala chlupáče Chewbaccu, který se snažil získat hlasy pro Dartha Vadera. Jenže politická agitace je na Ukrajině v den voleb zakázána, a tak strážci pořádku vyzvali hrdinu Hvězných válek, aby se prokázal občanským průkazem.

Chewbacca ale žádný průkaz totožnosti neměl a odmítl též zaplatit pokutu 170 hřiven (zhruba 180 korun) s tím, že má „peníze v intergalaktické bance, která ale na planetě Zemi nemá pobočky“. Po této argumentaci policisté ztratili trpělivost a po chvíli zápasení čtyři policisté Chewbaccu přemohli a nasadili mu pouta.

Bulharská vlna?

Co se týče extravagance, tak se Bulhaři nenechali zahanbit Ukrajinci a ve volebních plakátech dali naplno průchod svým vizím a talentu. Zde se ovšem jednalo o kouzlo nechtěného, některé plakáty se staly díky své bizarnosti hitem internetových sítí. Však se podívejte sami:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi