Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Studentům nechutnaly školní obědy. Začali si proto objednávat jídlo z restaurace

Autor: lm - 
16. října 2015
18:42

Studenti slovenského gymnázia vyřešili problém s nepoživatelným jídlem ze školní jídelny po svém. Začali si objednávat obědy z okolních restaurací! Ředitelka jim to ale zatrhla.

Studenti gymnázia v Prievidze jsou dlouhodobě nespokojení s kvalitou školní jídelny. Když jim škola nevyšla vstříc, začali se poohlížet po jiném způsobu stravování. „Přestal jsem se stravovat v jídelně, protože mi nechutnalo a hlavně jsem měl střevní problémy z těch obědů,“ uvedl pro televizi JOJ student David. Asi sedmdesát studentů si proto začalo objednávat dovážku jídel z okolních restaurací.

Když se o tom dozvěděla ředitelka školy, studentům dovážené obědy ihned zatrhla. „Na Slovensku neexistuje škola, kde mají školní jídelnu a kde je z restaurací dováženo takové množství obědů,“ vysvětlila Eleonóra Porubcová. K rozhodnutí prý dospěla po konzultaci s hygieniky. „Odporuje to jakýmkoliv hygienickým pravidlům a za jakýkoliv problém jsem zodpovědná já,“ dodala s tím, že restaurace podléhá jiné kontrole než jídelna.

Studentům se ale toto jednání nelíbí. „Přijde nám to diskriminační,“ říká Daniel. Podle nich se zatím nikdo nezabýval řešením, že by v jídelně začali lépe vařit.Pak tam budeme chodit,“ uzavírá studentka Lenka.

Video Studentům gymnázia nechutnalo jídlo z jídelny, objednávali si z restaurace. - tv JOJ
Video se připravuje ...

a.f. ( 16. října 2015 21:03 )

V naší školní jídelně se vařilo dobře. Než loni v září přešli na nová nařízení a normy. Od té doby mají problém i učitelé - střevní potíže a chuťově horší.

newdawn ( 16. října 2015 19:54 )

On není problém v jídelnách, ale v rodinách. Děti jsou zvyklé na hamburgery, pizzu,hranolky s tatarkou atp. a běžná jídla v jídelnách nechtějí. Vyhazují třeba i pečené kuře, filé v těstíčku a téměř veškeré maso (a to dnes smí být ve ŠJ jen libové), o zelenině ani nemluvě. Sní ještě tak bavorské vdolečky, šunkafleky, svíčkovou...

psk01 ( 16. října 2015 19:53 )

 No jo, to známe ,,školní sračka žlrádlo"... a nuceni chodit na něj. Ty hnusy bych také nežral!!!

hufnagll ( 16. října 2015 19:52 )

Eleonórka dostala vztek bo na ní studenti házeli bobek a jídlo si objednali pouze pro sebe.

Zobrazit celou diskusi