Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rusové na pochodu: Putinovi vojáci míří za hranice

Autor: ČTK, mb - 
30. září 2015
09:49

Ruský prezident Vladimir Putin (62) požádal senát o povolení nasadit armádu za hranicemi Ruska a bylo mu okamžitě vyhověno. Ruští senátoři návrh jednomyslně schválili. Stejnou věc udělal v době krymské krize, kam zamíří ruští vojáci nyní? Šéf prezidentské kanceláře Sergej Ivanov (62) tvrdí, že vojsko bude nasazeno v Sýrii.

Rada federace (horní komora ruského parlamentu) ve středu projednala a okamžitě schválila požadavek prezidenta o použití armády za hranicemi Ruska. Na jednání nebyla vpuštěna média, bylo zakázáno fotit, pořizovat video i audio záznam, platil též zákaz používání telefonů.

Rusové na pochodu

„Projednáváme návrh o nasazení armády za hranicemi Ruské federace,“ prohlásila stroze šéfka horní komory ruského parlamentu Olga Matvijenko (66). Kde má být ale armáda nasazena, už neupřesnila. Ruská média spekulovala o tom, že nejspíše v Sýrii, což následně potvrdil šéf prezidentské kanceláře Sergej Ivanov. Prezident Bašár Asad (50) požádal Moskvu o pomoc. Je povoleno pouze nasazení letectva, nikoli pozemních sil.

Jako na Krymu?

Naposledy požádal Putin parlament o povolení nasadit armádu za hranicemi v březnu 2014, když vrcholila krymská krize. Tehdy se na poloostrově objevili tzv. zelení mužíčci. Moskva původně popírala přítomnost svých vojáků, později Rusko přiznalo, že šlo o ruskou armádu. Obyvatelé Krymského poloostrova se v následném referendu vyslovili drtivou většinou pro připojení k Rusku.

Moskva mluví o znovusjednocení, Kyjev a jeho západní spojenci považují události března 2014 za anexi. Vladimir Putin v červnu 2014 parlament požádal o zrušení povolení nasadit armádu za hranicemi a stejně jako v březnu, i v červnu mu zákonodárci okamžitě vyhověli.

lunatic ( 30. září 2015 16:55 )

S tím kokainem opatrněji,prosím

tgbg ( 30. září 2015 15:58 )

Nový Hitler, tentokrát z východu je tady. Ruští hrdlořezové, vrazi a okupanti slídí po bohatství dalších zemí. Poté, co vyplundrovali všechny okolní země, roztahují svoje fašistická klepeta na další území. Dobře si pamatujeme tisíce mrtvých a zruinované hospodářství pod nadvládou těchto primitivů a vrahů. Na rusa platí jenom pořádná dezinfekce a deratizace. Kde rus, tam bída, mrtvoly a hlad.

vladimir1950 ( 30. září 2015 14:37 )

Pro nich platí nemlich to samé jako pro eyhel..Oni jsou kujón.

vladimir1950 ( 30. září 2015 14:24 )

Ono na to stačí myslet hlavou a ne spodkem, jako oni, víme? Oni jsou hloupí jak štolverk.. Oni jsou "sluníčko-havloidsko-knýžecí"pohrobci. A pro nich mám jen soucit. Blbpst je v jejich případě v genech..

kaskader ( 30. září 2015 13:53 )

Tak u Kalouska jsem ti zatleskal a tady máš volovinu. Obě strany V + Z mají másel na hlavách, tak nebuď za vola.

Zobrazit celou diskusi