Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Transsexuál se vyhnul žaláři: Nevěděli, zda ho dát do mužské či ženské cely

Autor: mb - 
16. září 2015
17:29

Rus Dmitrij Kožuchov (24) alias Alina Davis byl zadržen za vlastnictví drog, v jeho bytě našli policisté 12 gramů amfetaminu. Za mřížemi ale Dmitrij-Alina nakonec stejně neskončil, transsexuála pustili vyšetřovatelé na svobodu. Nemohli se totiž dohodnout, zda ho strčit k mužům či ženám.

„Nehledě na značné množství zadržené drogy museli policisté Kožuchova propustit. Kožuchov je sice oficiálně muž, ale cítí se ženou. Vyšetřovatelé se nedokázali shodnout, do jaké cely předběžného zadržení ho umístit, a museli ho propustit,“ prozradil policejní zdroj ruským médiím.

Báli se o něj

Policisté se prý o zadrženého muže báli, ten totiž působí velmi křehkým dojmem a ruská společnost se staví k příslušníkům LGBT komunity odmítavě. Policisté prý měli strach, že Dmitrije spoluvězni zabijí. „Nemohli jsme ho dát mezi ženy, protože je dle dokumentů muž. V mužské cele by se ale se svým ženským vzhledem okamžitě stal cílem agrese. Klidně by ho mohli přinutit vzít si život,“ prozradil ještě policejní zdroj.

„Slavný“ pár

Není to poprvé, co se stal Kožuchov a jeho partnerka Alisa (20) středem pozornosti médií. Velký zájem vyvolala také svatba Alisy a Aliny-Dmitrije, o pár měsíců později se zamilovaný pár objevil na televizních obrazovkách znovu. Tentokrát už však kvůli porušení zákona. Nejdříve se porvali se sousedy a potom byli zadrženi za krádež věcí v obchodě. Partnerka Kožuchova tehdy po policii při výslechu chtěla „do půl hodiny 15 tisíc“. Svůj bizarní požadavek vysvětlila tím, že je známou osobností a nepřeje si, aby ji policie natáčela.

Milují masového vraha

Alina-Dmitrij a Alisa sdílejí byt s rodinou, která se jich ovšem údajně bojí. Pár se prý často hádá a chová se podivně. Zakazují například používat rodině koupelnu zrovna v době, kdy se děti připravují do školy, a podobně. Na svých internetových stránkách dokonce Alina-Dmitrij a Alisa umístili fotku s Andrejem Čikatilem a popiskem: „14. února – Den památky Čikatila. Vzpomínáme, truchlíme, milujeme.“ Andrej Čikatilo byl jeden z nejhorších sériových vrahů v dějinách Ruska. Mezi jeho oběti patřily ženy i děti, které mučil, znásilňoval a zabíjel. Právě 14. února roku 1994 byl popraven jediným výstřelem do hlavy.

Musí najít řešení

Přestože byl Alina-Dmitrij dočasně propuštěn na svobodu, ruské úřady budou muset nalézt nějaké řešení. Alina-Dmitrij byl obviněn z „prodeje velkého množství drog“ a pokud ho soud uzná vinným, hrozí mu až deset let za mřížemi. V jakém vězení pak nešťastník skončí, je ve hvězdách.

majojo ( 16. září 2015 20:47 )

Že zrovna v Rusku si s tímhle dělají problémy. Tak ta o Karkulce už byla - a co takhle zksit Mrazíka?

Zobrazit celou diskusi