Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hillary Clinton ujely nervy. Vystartovala na novináře kvůli e-mailům

Autor: mb - 
19. srpna 2015
12:55

Hillary Clinton (67) na setkání s novináři ztratila sebekontrolu. Demokratickou kandidátku na post prezidenta USA rozčílil dotaz reportéra televize Fox News v takzvané e-mailové kauze. Na žurnalisty pak vyjela: „Nikdo kromě vás o tom nemluví!“

V USA budou příští rok prezidentské volby a předvolební souboj kandidátů už běží na plné obrátky. E-mailová kauza Hillary samozřejmě poškozuje, ale setkání s novináři nezvládla právě nejlépe.

Na dotaz ohledně smazání e-mailů odpovědělo takto: „Jak jako vymazal, utěrkou nebo co?“ Následně pak o poznání serióznějším tónem dodala: „Jelikož chceme co nejvíce pomoci s vyšetřováním, předali jsme jim (FBI, pozn. red.) server,“ prohlásila zjevně rozladěná Clinton, která tím chtěla tiskovku ukončit.

Doplňující dotaz novinářky ji však vytočil: „Nikdo kromě vás o tom už nemluví!“ zakřičela směrem k novinářům.

E-mailová kauza

O co v e-mailové kauze jde? Nedávno vyšlo najevo, že Hillary Clinton užívala pro oficiální komunikaci soukromý e-mail místo vládního v době, kdy sloužila jako ministryně zahraničí. Někteří členové kongresu a úředníci z Národního archivu Hillary obvinili, že tím porušila předpisy. Její kritici navíc tvrdili, že Hillary svým chováním dokonce ohrozila bezpečnost státu.

Hillary Clinton se bránila a tvrdila, že žádný předpis neporušila. E-maily ovšem původně zveřejnit nechtěla, ministerstvo zahraničí USA tak nakonec učinilo až po rozhodnutí soudu. Nicméně kdosi mezitím záhadně ze serverů vymazal tisíce zpráv.

Nezvládá emoce?

Není to poprvé, co Hillary neudržela emoce na uzdě. V roce 2009 ji v Kongu „urazil“ student, když se v rámci debaty na politické téma Hillary zeptal, co si o problému myslí její muž, exprezident USA Bill Clinton (69).

Místo odpovědi však naštvaná Hillary na studenta zaútočila: „Moment, vy chcete, abych vám řekla, co si myslí můj muž? Já jsem ministr zahraničních věcí, ne můj manžel! Až se zeptáte na můj názor, tak vám ho řeknu. Nebudu tu říkat názor svého manžela!“

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi