Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dívka má na těle stovky mateřských znamének. Porazila šikanu a na unikátní vzhled je pyšná

Autor: lm - 
20. srpna 2015
22:49

Kvůli stovkám mateřských znamének se jí smáli a šikanovali jí. Ciera Swaringen (19) z americké Severní Karolíny se ale se svým vzhledem naučila žít a trýznitelům posílá jasný vzkaz: „Každý jsme jiný a buďme na to pyšní!“

Ciera Swaringen od dětství trpí vzácnou vrozenou chorobou, známou jako melanocytové névy. V podstatě to znamená, že její tělo pokrývají stovky převážně menších pigmentových skvrn, největší se jí táhne od pupíku až přes stehna. Celkem jí mateřská znaménka pokrývají dvě třetiny těla. Touto nemocí trpí jeden člověk z půl milionu.

Kvůli nevšednímu vzhledu se jí ostatní lidé roky posmívali a uráželi ji. „Obvykle říkají věci jako ‚vypadáš špinavě, běž se umýt‘,“ popsala Ciera serveru MailOnline. „Pamatuji si, že jednou jsem v autobuse slyšela malého chlapce, jak říká, že vypadám jako ‚strakatý pes‘,“ dodala.

Naštěstí má mladá dívka velkou oporu v rodině i v obyvatelích malého městečka Richfield, kde bydlí a každý ji tu zná. „Když jsem začala chodit do školy, maminka mi řekla, že moje mateřská znaménka jsou pusinky od andílků, a dodnes v to věřím,“ směje se dívka.

Dospívající dívka se s nemocí naučila žít a na své tělo je hrdá. „Jsem moc pyšná na to, že jsem jiná. Každý se narodí jako unikát a všichni bychom se měli ve své kůži cítit překrásně,“ říká dívka, která ani neuvažuje o tom, že by si mateřská znaménka nechala odstranit.

XLADI ( 21. srpna 2015 07:27 )

Pochybuji že je šťastná, já bych taky nebyl vypadat jak pocákanej inkousetm. Ale aspoň že je zdravá.

y1xcvbnm ( 21. srpna 2015 06:40 )

 A co jiného jí zbývá ????

Zobrazit celou diskusi