Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Opulentní večeře a výlety po památkách. Tak loni hostila Fajádova rodina uneseného advokáta

Autor: ljš - 
20. července 2015
18:07

Advokát Jan Š., kterého v Libanonu unesli spolu s dalšími čtyřmi Čechy, byl v blízkovýchodní zemi už potřetí. Poprvé ji navštívil před rokem, kdy tam vyjel sbírat důkazy na podporu Aliho Fajáda, který byl v Česku zatčen za přípravu obchodu s teroristy. Během návštěvy ho hostila rodina jeho klienta a doprovázel ho český student práv Jan T.

Do Libanonu Jan Š. vyrazil v září loňského roku, tedy půl roku poté, co byl Ali Fajád v Česku zatčen. Podle jeho advokátní kanceláře tam byl sbírat podklady pro důkazy ve prospěch svého klienta. Spolupracoval tam pochopitelně s Fajádovou rodinou.

Na Blízký východ vyrazil v doprovodu svého spolupracovníka, studenta práv Jana T., který účast na jednání potvrdil Mladé frontě Dnes. „Ano, byli jsme tam pracovně, ale je to předmětem advokátního tajemství,“ řekl. Dodal ale, že se o ně během čtyřdenního pobytu staral Fajádův otec, který je pohostil ve svém domě a provedl po tamních památkách. Jan Š. si z tohoto pobytu pořídil desítky fotografií, které vyvěsil na svůj Facebook.

Do Libanonu se tak zřejmě i tentokrát vydal bez obav s vědomím, že se o ně znovu postará Fajádova rodina. Na letišti je skutečně vyzvedl Aliho bratr, který pak zmizel spolu s nimi. Sám Fajád i jeho rodina popírají, že by s únosem pětice Čechů měli cokoli společného. Bez významu určitě není ani skutečnost, že jeden ze zmizelých je vysoce postaveným činitelem bezpečnostních složek.

karmavana ( 20. července 2015 19:44 )

Jeden žasne co je po Havlokiádě vyšinutých občanů tohoto státečku.

jerry ( 20. července 2015 19:01 )

Únos je fingovaný a je to je proto, aby byla pozornost lidí odvedena od nezákoného věznění Petra Kramného.

villi ( 20. července 2015 18:33 )

DEJTE S TĚMI DEBILY POKOJ !!! AŤ TAM TŘEBA ZDECHNOU,KDYŽ SE JIM TAM LÍBÍ !!! A NEDĚLEJTE Z NICH CELEBRITY !!!!

wimr ( 20. července 2015 18:18 )

teď ho někde v poušti grilujou na rozmarýnu

Zobrazit celou diskusi