Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ku-klux-klan stále žije! Podívejte se na mrazivé snímky ze života v rasistickém hnutí

Autor: lm - 
17. července 2015
21:59

Ku-klux-klan patří mezi nejznámější rasistická hnutí v USA. Ani ne před sto lety se k němu hlásilo šest milionů obyvatel. Dnes se počet členů počítá v jednotkách tisíců, ale i přesto snímky ze současnosti připomínají ty z mrazivé minulosti.

Ku-klux-klan (KKK) vznikl v USA v období občanské války a jeho cílem bylo prosazení nadvlády bílých a rasová segregace. Hlásily se k němu miliony lidí, ale dnes se členové počítají jen na tisíce. I tak o sobě rasistické hnutí občas dá vědět.

I když jsou schůze hnutí neveřejné, fotograf Johnny Milano dostal od vůdce KKK exkluzivní propustku a podařilo se mu během tří let zdokumentovat život v organizaci. Fotografem zachycené rituály se velmi podobají záběrům z dávné a děsivé minulosti tohoto hnutí.

Na fotkách je vidět, že členové se stále oblékají do tradičních bílých rouch a zakrývají si hlavu a obličej špičatou čepicí s maskou. Na schůzích pak stále pálí kříže. Na mnoha snímcích se navíc objevují nacistické symboly, ať už v podobě vlajek, svastik či tetování s říšskými symboly. Na to, jak vypadá život uvnitř hnutí, se můžete podívat v galerii.

vs40 ( 18. července 2015 00:45 )

Zajímal by mne co by dělali ti "chudáci" barevní,kdyby mněli možnost ! Nechápu jak mohou novináři napsat takovou blbost , vždyť mají v USA černého prezidenta,tak jakýpak rasismus,jen parta lidí si udělali slavnost!USA už mněli židovského prezidenta(Abrahama Lincolna)teď mají černého Baracka Mohameda Obamu a příště si zvolí koho ? Muslimského ? Stejně největší rasisti jsou sami "barevní",protože to jsou oni,kdo neustále rozlišuje lidi dle barvi pleti !Oni jsou černí bratři,romové atd. a ostatní jsou bílí rasisti. KKK je jen parta lidí co si chtějí chránit své domovy a děti !

montyjack123 ( 17. července 2015 23:35 )

Cim vic jich bude tim lepe. Asi zalozim ceskou odnoz.

jfk65 ( 17. července 2015 23:18 )

 Copak hnědočech se bojí?

kamjdu ( 17. července 2015 23:04 )

Takové je třeba hned vystřílet jako potkany.

Zobrazit celou diskusi