Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Drogový král „Prcek“ z vězení utekl tunelem ve sprše!

Autor: Veronika Pavlíková - 
13. července 2015
21:21

Legendární drogový baron a mistr útěků Joaquín „El Chapo“ Guzmán (58) přezdívaný „Prcek“ uprchl z věznice s nejpřísnějším stupněm ostrahy. Utekl tunelem vedoucím ze sprchy!

V tunelu, který posloužil Guzmánovi k cestě na svobodu, byla vybudovaná ventilace a schody. Policisté také našli motocykl, který byl používaný k odvážení zeminy, řekl na tiskové konferenci šéf mexického úřadu pro bezpečnost Monte Alejandro Rubido.

Jakmile vyšlo najevo, že „El Chapo“ uprchl, zahájily bezpečnostní síly rozsáhlou pátrací operaci a mimo jiné pozastavily všechny lety z letiště ve městě Toluca nedaleko věznice.

V souvislosti s jeho útěkem převezla policie k výslechu do metropole Mexika 18 lidí. Podle mexického prezidenta Enriqua Peñi Nieta se zjišťuje, zda mu nepomáhali i dozorci.

„Nemůžete postavit míli dlouhý tunel a tohle podniknout, aniž v tom nebyla nějaká korupce,“ uvedl publicista Ioan Grillo, který se zabývá vězeňstvím v Mexiku.

Joaquin Guzmán (58) je šéfem drogového kartelu Sinaloa, jeho osobní jmění se odhaduje na 1 miliardu dolarů (zhruba 25 miliard Kč). Spojené státy na něj kvůli obchodu s drogami a organizovanému zločinu vydaly zatykač.

Guzmánova přezdívka „Prcek“ souvisí s tím, že měří jen 168 centimetrů. Nehledě na jeho brutalitu při vyřizování účtů s konkurenty je Guzmán v Mexiku populární, a dokonce o něm skládají i písně!

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi