Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Další otřesné video Islámského státu: Hromadná poprava šíitských vojáků

Autor: haj - 
12. července 2015
20:18

Teroristé Islámského státu zveřejnili v sobotu další odporné video, na kterém je zdokumentován masakr vojáků ze základny Camp Speicher v iráckém městě Tikrit z loňského června. Tam bylo zavražděno asi 1 700 vojenských kadetů, většinou šíitských muslimů.

Kvůli rozsáhlému počtu obětí se masakr řadí mezi největší zvěrstva v Iráku za poslední desetiletí. Hroby, kam džihádisté oběti zakopali, by prý dokonce mohly být vidět i z vesmíru.

Na 22 minut dlouhé videonahrávce, jež se objevila na fórech islámských radikálů, nejprve vojenští kadeti padají na zem z nákladních aut, zoufale prosí o život a vysvětlují, že se k vojsku přidali teprve nedávno.

Poté je vrazi nemilosrdně povalí do mělkých hrobů a mladíci leží tváří ve špíně a čekají na smrt. Džihádisté je posléze provrtají kulkami. Jiné oběti jsou zastřeleny zvlášť a jejich těla poté teroristé hází do řeky Tigris, zatímco bagr přesouvá hromady mrtvol.

Nejmenovaný člen ISIS na videu navíc prohlašuje: „Tohle je zpráva, kterou adresuji celému světu a obzvláště těm nevěřícím psům. Říkám jim, že přicházíme!“ Urážka míří bezpochyby na šíitské muslimy.

Nahrávka byla záměrně vypuštěna jen čtyři dny po soudu v Bagdádu, při kterém bylo 24 džihádistů oběšeno právě kvůli tomuto masakru.

 

mi1sa ( 12. července 2015 20:54 )

Reklama zdarma pro IS.Nebo vám platěj ?

Zobrazit celou diskusi