Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Žena izraelského ministra: Vtipem o Obamovi pobouřila svět

Autor: ČTK - 
22. června 2015
07:44

Manželka izraelského ministra vnitra Silvana Šaloma zveřejnila na sociální síti nevhodný vtip na adresu amerického prezidenta Baracka Obamy. Komentář vyvolal obrovskou vlnu pobouření, rychle ho proto smazala a omluvila se, napsala agentura AFP.

„Víte, jaké je kafe Obama? Černé a slabé,“ napsala Šalomova manželka Judy na komunitní síti Twitter. Ihned se objevily šokované reakce, odsouzení i obvinění z rasismu. „Omlouvám se, byl to hloupý vtip, který mi někdo řekl,“ reagovala poté, co tweet smazala. „Prezidente Obamo, neměla jsem sem tento nemístný vtip, který jsem zaslechla, psát,“ obrátila se přímo k americkému prezidentovi. „Mám ráda všechny lidi bez ohledu na jejich rasu a náboženství,“ dodala s tím, že se omlouvá, jestli někoho urazila. „Doufám, že budu ještě vdaná, až přiletí můj manžel a dozví se, co jsem udělala,“ doplnila.

Silvan Šalom je členem vládní strany Likud premiéra Benjamina Netanjahua. Je ministrem vnitra a zároveň má na starosti strategické vztahy se Spojenými státy. Jeho manželka je známou televizní a rozhlasovou moderátorkou.

abyss ( 22. června 2015 15:43 )

Tos vzal kde? Ve svý fantazii?

abyss ( 22. června 2015 13:28 )

Kdo se zlobí? Zjevně jenom pokrytci kterých se to přímo netýká

e.44 ( 22. června 2015 13:25 )

Svět takový fór v klidu unese, ani s Obamou by tutově nehnul, to jenom pod tlakem pomatených humanistů jsou někteří lidé zmateni a stydí se za svoje normální přirozené chování a názory, jako tahle manželka ministra.

vlada710 ( 22. června 2015 13:21 )

největší vtip je asi to, že ten co je na fotce označen jako Silvan Šalom je bývalý americký ministr zahraničí Colin Powell. Ale hodinky jako holinky co?

jana999 ( 22. června 2015 13:07 )

nebud hloupí, rasisti jsou všichni, kteří měli s tímto etnikem problém, byla jsem v USA, ačkoliv tam byla pozitivní diskriminace a museli být všude na informacích zastoupeni bílý černý na půl, u bílýho byla fronta, kde stáli i černoši, k černochovi nešel nikdo, protože nic nevěděl a ani to nepřiznal, za měsíc v USA jsem byla rasista taky. V Austrálii to samé.

Zobrazit celou diskusi