Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Září 2012: Klaus přežil atentát, zemřel Radoslav Brzobohatý

Autor: red - 
1. ledna 2013
21:00

Prohibice zabolela hlavně závisláky. Ti začali pít zkvašeniny neurčitého původu a možná se tak zařadili k oněm 39 mrtvým (oficiální údaj Ministerstva zdravotnictví ČR), co se napili metanolu v dobré víře. S dobrou vírou se ostatně i Václav Klaus vydal do Chrastavy s tím, že ho tam mají rádi. Jeden z davu neměl. Protože ale pálil na prezidenta tak, jak se u nás dělá všechno, byl z jeho akce jen humbuk. A tak vlastně jedinou vážnou, ale smutnou věcí září bylo úmrtí Radoslava Brzobohatého

Prohibice

Historicky první prohibici v Česku vyhlásil ministr zdravotnictví Heger jen částečnou — byl zakázán prodej a nalévání nápojů s obsahem alkoholu 20 procent a víc. Mrtví donutili vládu a politiky konat. Ale zase jen částečně. Zatím není nic došetřeno ani odsouzeno a tvrdý alkohol stále prodává kdekdo, od Vietnamců po kamenné obchody. Veřejnost očekává tvrdé tresty pro viníky.

Klaus přežil útok

To vejde do dějin státu! Slavnostní otevření mostu 28. září v Chrastavě mohlo mít, kdyby ochranka prezidenta fungovala, alespoň jednoho mrtvého. Pimprlového střelce Pavla Vondrouše. Václav Klaus vyvázl s modřinami, své ochrance dal nedávno milost a Vondrouš čeká na soud. Je to všechno takové hezky české.

Atentátník střílí na prezidenta Václava Klause, ochranka tomu nevěnuje příliš pozornosti Atentátník střílí na prezidenta Václava Klause, ochranka tomu nevěnuje příliš pozornosti | Reprofoto FTV Prima

Nejdražší svatba světa

Brunejský sultán Haji Bolkiah vdal 24. září dceru. Obřad vyšel na 20 milionů dolarů. V paláci, který má 1700 místností, plesalo na 3000 hostů a oslavy trvaly celý týden. Bez alkoholu, který muslimům jejich víra zapovídá. I tak bylo veselo.

Partyšová se odstěhovala od Kokty

Gábina Partyšová (34) už nevydržela posměch, který se na ni valil ze všech stran, a 29. září se od »svého« nevěrného Josefa Kokty (55) odstěhovala. O tom, že měla jeho afér — a zejména jedné z nich — už plné zuby, svědčí i to, že obratem podala žádost o rozvod s ním. O majetek jí prý nejde, chce mít klid. Totéž tvrdí Kokta, takže asi všechno dají na charitu.

Odešel jako chlap

12. září, pouhý den před svými osmdesátinami, zemřel Radoslav Brzobohatý. Cévní výduť na jeho břišní aortě nevydržela a praskla. Odešel člověk, kterého miloval celý národ. Hrál drsné chlapy, ale nejen je, všechny jeho role byly lidské a hlavně pravdivé. Ať už to byl F. L. Věk, František ze Všech dobrých rodáků nebo profesor ze Sněženek a machrů. PAN herec Brzobohatý se ještě za svého života stal vlastně klasikem. Každý ho znal, měl rád a vážil si ho.

Poslední fotky Radka Brzobohatého Poslední fotky Radka Brzobohatého | Martin Hurda

Slonice Naura chce Zemana na Hrad

Slonice Naira z Národního cirkusu Originál Berousek už volila! Dostala před svůj chobot devět kuželek s portréty nejžhavějších prezidentských kandidátů. Pod dohledem Jiřího Berouska mladšího si každou chobotem očichala a nakonec nad hlavu zdvihla kuželku s Milošem Zemanem.

Zobrazit celou diskusi