Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Parazit je Babiš,“ brání se Pospíšil. Premiér šil i do „zfanatizovaných“ demonstrantů

Autor: simao, tva - 
31. května 2019
05:20

Protesty proti Andreji Babišovi (ANO) a nové ministryni spravedlnosti Marii Benešové (za ANO) pokračují i po volbách. Babiš demonstrantům vzkázal, že jsou zfanatizovaní. A rýpl si do šéfa TOP 09 Jiřího Pospíšila. Toho označil za parazita, europoslanec a šéf Topky se ale brání, že takové označení náleží spíš Babišovi.

Vypraví se premiér mezi demonstranty, kteří se nyní scházejí na náměstích kvůli jmenování Marie Benešové (71) ministryní spravedlnosti? „Samozřejmě bych se mohl vypravit, ale já mám pocit, že ti lidé jsou tak zfanatizovaní, že jsou schopní i použít násilí. Já jsem to zažil před Českým rozhlasem, kde na mě plivali,“ zavzpomínal.

Benešová podle něj jako ministryně spravedlnosti a nejvyšší státní zástupkyně bojovala proti korupci a justiční mafii a lidé podle něj protestují proti něčemu, co se nestalo. „Ministr Kněžínek nebyl odvolán, byl tam dočasně, jmenován v nouzi - v noci, za patnáct minut jsme ho přesvědčili. On mi přišel říct, že končí 15. dubna, Čapí hnízdo (převzetí kauzy státními zástupci – pozn. red.) bylo až 18. dubna. Nemá to žádnou souvislost,“ tvrdí.

Pospíšil: „Parazit se lépe hodí na Babiše“

A Babiš znectil i některé známé tváře z demonstrací. „Benešová řekla totéž, co předtím Pospíšil – politický parazit – který kandiduje za kdekoho – teď na náměstí protestuje proti tomu, co sám prosazoval. To je absurdní. Teď protestuje pan David Koller, který hrál za desítky milionů na narozeninách jednoho oligarchy (myslí nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, pozn. red.)…,“ prohlásil premiér s tím, že kdyby chtěl s justicí něco udělat, tak to mohl učinit za 205 dní menšinové vlády.

Blesk Zprávy navíc získaly vyjádření předsedy TOP 09 Jiřího Pospíšila. Ten se nad Babišovou kritikou podle svých slov pousmívá. „Já na rozdíl od pana premiéra nevysávám veřejné rozpočty České republiky a EU jako on a jeho firma, takže já parazitem nejsem,“ řekl Pospíšil Blesk Zprávám.

A co říká tomu, že podle Babiše „kandiduje za kdekoho“? „Ano, byl jsem ministrem za ODS. Pan premiér byl zase příslušníkem státní bezpečnosti za KSČ. Domnívám se, že speciálně on by slova ‚parazit‘ neměl užívat. Na něj se hodí víc.

Dvojnásobný exministr spravedlnosti a nynější europoslanec se vyjádřil také na téma probíhající série protestů proti premiérovi žádajících nezávislost justice. „Lidé vyjadřují své názory, mají na to právo a hlavně k tomu mají důvod. Není normální, aby premiér bral peníze z veřejných peněz na své podnikání. V případě Andreje Babiše tomu tak je, lidé na to vyjadřují své názory a premiér by to měl respektovat.“

 

VeritasVincit ( 3. června 2019 21:00 )

Je zarážející,že vládě nevadí,že státní Česká televize pod patronací Bakkallo-SS TOP09 podporuje převrat proti vládě,která je zřizovatelem a používá na to peníze od všech daňových poplatníků???!!!!

salto ( 3. června 2019 19:14 )

Za nějakou dobu si budeš chtít za to nafackovat, zrovna tak jako ti, kteří v 89 cinkali klíčema a teď se za to stydí

cid2000 ( 3. června 2019 18:04 )

Jde hrůza z toho,kdo stojí za těmi demon­stra­cemi!­!!Bu­reš pouze využil úmyslně děravé dotační zákony, které zde udělala ODS,TOP09 a ČSSD!!Tato skvadra politiků pomohla vytvořit tyto typy podnikatelů ála Bureš!Úmyslně se táhnou soudy už řadu let s Burešem,protože zákony jsou nejednoznačné jako všude!Politici úmyslně vytváří děravé a složité zákony od revoluce!!Proč asi??Takže nejdu podpořit mega mafiána Bakkallu ani Sorrosse s Pánkkem,SSTOP09,ODS SS, proti demokraticky zvolenému vychcá.nkovi Burešovi,který pouze využil a zneužil děravé zákony,ale neporušil!!100x horší je Bakkalla,který vytuneloval 30-40 miliard korun a taktéž beztrestně a který to tady chce ovládnout a uvést do chaosu! Je divné, že si to vláda nechá líbit!!Bakkalla se již bojí na chatu na Šumavu,protože tuší co ho čeká tady!!Praha je opět jako v roce 1948 proti zbytku republiky!!

josefostravak ( 1. června 2019 22:53 )

www.mi­lion­chvi­lek.cz
Já na demonstrace chodím, protože mi není lhostejné, že by měl ČR ovládnout Agrofert

josefostravak ( 1. června 2019 22:51 )

On už nás Babiš šidí od nepaměti, viz třeba privatizace Unipetrolu http­s://ww­w.res­pekt­.cz/ko­rupce/­dvoji-privatizace-unipetrolu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa