Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Odsouzený vrah Petr Kramný požádal o nový proces: Jaké má trumfy?!

  • Autor: Michaela Kalkusová,Karel Janeček - 
    31. 7. 2018
    18:07

    To je neskutečné! Přesně pět let poté, co zemřely Monika (†36) a Klárka (†8) v egyptském hotelu, si Petr Kramný (40) podal návrh na obnovu procesu. Jaké trumfy může mít v rukávu?

  • 1.Znalecké posudky

    Jde především o nové znalecké posudky, které zpochybňují, že by Monika a Klárka zemřely po zásahu elektrickým proudem. Jeden zpracoval patolog Ivo Šteiner a mimo jiné v něm uvedl: „Zodpovědně tvrdím, že znalci popisované kontrakční pruhy myokardu nejsou přítomny vůbec, přičemž jde o jediný konstantně popisovaný nález u smrtí účinkem elektrického proudu.“ Obhajoba by navíc měla mít ještě posudek z pera uznávaného patologa Alexandra Pilina a další posudek z oboru biomechaniky.

    Důkazy v případu Kramný Důkazy v případu Kramný | Jiří Krušina

  • 2.Přepisy odposlechů

    Druhým argumentem by mohly být chyby v přepisu odposlechů Petra Kramného. Podle policejního vyhodnocení jednoho z hovorů, které spolek Šalamoun zveřejnil, měl Kramný říci, že „mu všechno vyšlo, i v tom Egyptu“. „Tato věta v tomto hovoru vůbec nezazněla,“ uvedl místopředseda spolku Václav Peričevič. Zda se ale návrh o tyto skutečnosti opírá, se teprve ukáže. Zatím víc neřekl ani státní zástupce Vít Legerský, který kauzu dozoroval. „Dozvěděl jsem se to neoficiálně od novinářů, to je vše, co k tomu zatím mohu říci,“ řekl včera Blesku.

     

    Petr Kramný před soudem Petr Kramný před soudem | ČTK, Foto Blesk - Zbyněk Pecák

  • 3.Advokát Jan Černý: Jen nový důkaz!

    Návrh na obnovu řízení může odsouzený podat kdykoliv, musí ale předložit nový důkaz, který nemohl být u řádného řízení použit. „Tím může být i znalecký posudek, měl by se ale týkat nějaké nově objevené skutečnosti, nebo by v něm mělo být něco převratného,“ vysvětlil pro Blesk renomovaný pražský advokát Jan Černý. A co chyba v přepisu odposlechu, kde se měla objevit věta, kterou Kramný neřekl? „Pokud byla k dispozici i zvuková varianta, potom tomu důkazu kromě technické chyby nelze příliš vyčítat,“ uvedl Černý. I kdyby soud obnovu řízení povolil, o budoucím verdiktu to nic nesignalizuje. „Jen znovu proběhne řízení i s novými důkazy,“ uzavřel Černý.

     

    Advokát Jan Černý Advokát Jan Černý | archiv Blesku

     

  • 4.Proč na páté výročí?

    Návrh na obnovu řízení byl podán včera 30. července, tedy přesně pět let od smrti Moniky a Klárky v egyptské Hurghadě. Doufá snad Petr Kramný, že mu půlkulaté výročí přinese štěstí? „Je to možné, lidé si hledají termíny, kdy by pro ně mohlo něco lépe dopadnout. Na skutečný výsledek řízení to ale samozřejmě nemá žádný vliv,“ řekl Blesku psychiatr Jan Cimický.

    Jan Cimický Jan Cimický | archiv Blesku

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

joldh ( 9. dubna 2019 21:50 )

Kramný je nejen usvědčený a odsouzený dvojnásobný vrah ale i velký srandista. Magoři, připijte si na něj!

stop-lharum ( 1. srpna 2018 07:48 )

Evidentně žádný důkaz pro proud není průkazný a hodnověrný, ani jeden důkaz proudu nezjistili hned při repitvě, ale hodně s velkým zpožděním mnoha měsíců i let: 1) Toxikologie vyloučila pouze vytipované chemické látky, na celou oblast biologických toxinů však testy dělané nebyly, takže otravu nelze ničím vyloučit. 2) Zářez od provazu za krkem napřed označený jako fixace z převozu, ale až po půl roce vydávaný jako vstup proudu, ačkoliv je bez vitálních známek popálení 3) Tlející místa na kostrči, bérci, patě bez odebrání hnilobných vzorků opět až po půl roce se hodila jako výstup proudu 4) Až po 2 a půl letech pochybný wavesyndrom na jednom snímku, který je vydávaný jednou za srdce Moniky a podruhé domalovaná otočená zvětšenina výřezu za srdce Klárky, přestože se znalci obžaloby na policii ke svému "omylu" přiznali, že jde skutečně jen o jeden a ten samý snímek, je tento chybný klíčový důkaz pro dvě srdce ve spisu dodnes Vorel si byl kamarádstvím s Dvořáčkem tak jistý, že ani nezkoumal vzorky a vše slepě potvrdil i s chybama (jeho posudek má jen 13 stran). Obžaloba má metody nafixlovat do spisu fotodokumentaci o působení proudu, pak protizákonně skrývat pitevní vzorky a zfalšovat přepisy odposlechů, tyto lži všechny soudy opisovaly.

FrantaSvacina ( 31. července 2018 22:55 )

Jjusa je hlidac diskuzi o Kramnym. Je tu od nevidim do nevidim. Co by odkopnuta milenka mu preje jen to nejhorsi a kdyz ho nemuze mit ona, tak nikdo, ani Ganzanie.

FrantaSvacina ( 31. července 2018 22:52 )

majojo ( 31. července 2018 21:30 )

Bože, pět let si už odseděl, jako výchovný trest za dvě vraždičky to stačí, ne?

Zobrazit celou diskusi