Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Léčka na Kramného?! Neuvěříte, jakou mu ve vězení nabídli práci

Autor: ljš - 
31. července 2017
11:08

Už se začlenil mezi spoluvězně, a protože má platit obří odškodnění, chtěl by Petr Kramný v mírovské věznici i pracovat. Jenže zaměstnání, které mu bylo nabídnuto, musel odmítnout. Mohlo by být totiž použito proti němu!

Kramný, který si na Mírově odpykává 28letý trest za vraždu manželky a dcery, byl už přemístěn z izolace mezi spoluvězně. „Je na cele pro osm lidí,“ řekl Blesku předseda Spolku Šalamoun John Bok.

Pobyt za mřížemi podle něj odsouzený snáší v rámci možností dobře. „Ta situace, kdy na něj spoluvězni pokřikovali »Dejte nám ho sem!«, se uklidnila. Zdá se, že i oni mají o jeho případu pochybnosti,“ dodal.

Video  4 roky od smrti Klárky a Moniky: Co řekla Kramného maminka?  - Jiří Krušina
Video se připravuje ...

Nabídka

Protože se Kramný již začlenil do běžného režimu věznice, mohl by začít pracovat. Odsouzení o takovou možnost většinou velmi usilují, protože si tak jednak mohou přivydělat, a navíc se dostanou mimo celu, pobyt za mřížemi je tak pro ně únosnější.

Pracovních příležitostí ale není v kriminále příliš, Kramný však už jednu nabídku dostal. „Vyprávěl nám o tom na poslední návštěvě. Vypadá to jako špatný vtip, ale nabídli mu, aby dělal elektrikáře! (podle soudu zabil Kramný manželku a dceru elektrickým proudem, pozn. red.)“ řekl další člen Šalamounu Václav Peričevič.

„Pochopitelně to odmítl s tím, že elektřině nerozumí. Oni mu řekli, že mají v papírech napsáno, že je elektrikář. To jenom dokresluje absurditu toho systému,“ dodal. Kramný podle něj tedy zatím nepracuje a čeká na další nabídku.

Obhajoba stále usiluje o obnovu celého procesu a podle zástupců spolku je proto dobře, že Kramný nabídku odmítl. „Jsme rádi, že tu práci odmítl, protože jednak elektřině nerozumí a jednak, kdyby to zkusil, mohlo by to být použito jako důkaz proti němu, když má ve vězeňských papírech, že je elektrikář,“ míní Peričevič.

Otázka, zda Kramný elektřině rozumí, nebo ne, byla velkým tématem u soudu. On sám tvrdil, že mu veškeré práce spojené s elektřinou vždy dělal tchán nebo jiný odborník. Obžaloba však upozorňovala, že na učilišti, kde se vyučil mechanikem a opravářem strojů, bylo jedním z předmětů svařování elektrickým obloukem, kde musel podle státního zástupce základy této problematiky studovat. V době vraždy pak Kramný pracoval jako údržbář v automobilce, ani tam však podle svého tvrzení s elektřinou odborně nepracoval.

Jako Nečesaný

Zdá se, že mírovská věznice má specifický smysl pro humor. Trest si tam totiž odpykával také Lukáš Nečesaný, kterému byla rovněž nabídnuta „přiléhavá“ práce, a to jak ve spojitosti s jeho příjmením, tak činem, za který byl odsouzen. Nečesaný odsouzený na 13 let za pokus o vraždu kadeřnice zde totiž dělal kadeřníka.

Video  Rozsudek nad Kramným: Jak se tvářil on, jeho rodina a právníci? Podívejte se!  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

zamyslete ( 29. srpna 2017 09:15 )

Obří justiční zločin je odhalen, odpůrci spravedlnosti kopou kolem sebe v posledním tažení. Všechny 3 soudy rozhodovaly podle zfalšovaných důkazů, protože neměly nové posudky, nyní je proud prokázaný podvrh. To protiprávní schovávání vzorků, až musel zasahovat ministr spravedlnosti, dávalo jasný signál, že znalci lhali a báli se odhalení pravdy a Vorel pak šel ovlivnovat soudce NS. Nové posudky od těch nejlepších specialistů v každém oboru mluví jasně a byly zaslané k Ústavnímu soudu a na patřičná místa, aby podvodní znalci byli trestně stíhání a vyškrtnuti ze seznamu znalců.

..krakonos500 ( 25. srpna 2017 20:39 )

Proto musely zmizet vybrané orgány, aby se nic nenašlo, blbe.

..krakonos500 ( 25. srpna 2017 06:57 )

Kapso, lžeš přesně podle požadavků naší prohnilé justice. Jed lze zjistit jen tehdy, když se onen konkrétní jed hledá. A musí to být do doby, než jeho stopy zmizí, což je u některých jedů staletí (arsen), ale u jiných jen pár hodin. V egyptském hotelu nebylo přípustné, aby někdo zemřel na nějakou otravu, tak se žádný jed nehledal. A vnitřnosti, na kterých by mohly být nějaké stopy, prostě musely zmizet. Po převozu do Čech něco hledat v nahnilých tělech napuštěných kdovíčím a s chybějícími orgány již nemělo smysl cokoliv hledat. Protože proti PK nebyly ŽÁDNÉ důkazy, byl proto propuštěn. U nás bylo rozhodnuto, že musí být obviněn a odsouzen, tak si partička udělala výlet do Egypta domluvit si, jak to narafičit. Jenže to byla parta blbů a dohodli s muslimáky ten elektrický proud, což je neuvěřitelný a neudržitelný blábol. Podvody naší prohnilé justice s falšováním posudků tomu daly korunu.

holahej ( 24. srpna 2017 18:09 )

kapso, chytrému napověz a hloupého kopni, tobě nepomůže ani 100 kopanců. V trestní věci Petra Kramného došlo k fatálnímu selhání znalců obžaloby, což vyšlo najevo, když konečně předložili protiprávně ukrývané materiály z pitvy, proud je vyvrácen novými posudky odborníků, na srdcích je normální nález!!! "Ústavní posudek v rozporu s objektivním stavem a v rozporu s odborně přijatými a publikovanými závěry potvrdil, že fragmentace spolu s vlněním (wave) ukazuje na zásah elektrickým proudem, logicky tedy intravitalis, což ukazuje na odbornou neznalost zpracovatelů ústavního posudku, čímž došlo k vyslovení nepravdivých znaleckých závěrů. Jelikož v obou srdcích je prakticky normální histologický nález, rozhodně nelze na základě histologie srdcí reálně uvažovat o vlivu elektrického proudu."

zamyslete ( 19. srpna 2017 10:11 )

Přesně tak kapsa72 stejně jako hloupá jjusa a ostatní fanatiční kramnobijci se vysmívají obhájkyni a všem znalcům obhajoby a nadávají všem, kteří se o spravedlivý proces pro Kramného starají. Budou lynčovat i nové znalce, každého, kdo bude svědčit pro obhajobu a pro spravedlivý proces. Vůbec jim nevadí, že byl Kramný odsouzen podle falešných důkazů, které měly svědčit pro proud, nevadí jim, že před znalcema protizákonně schovávali vzorky, které pak usvědčily z křivého svědectví Smatanovou, Dokoupila a Vorla.

Zobrazit celou diskusi