Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Soud uznal Kramného vinným z dalšího zločinu! Kolik si odsedí?

Autor: ljš, kaj, kru - 
13. prosince 2016
09:57

Vinen! Tento rozsudek vynesl soud nad Petrem Kramným i v případu křivého obvinění policistů., kteří ho podle stížnosti, již podal jeho první adokát, měli při výslechu zbít.

++ Kramný si ve věznici Mírov odpykává trest 28 let za vraždu manželky a dcery, proti rozsudku podal dovolání k Nejvyššímu soudu.

++ V případu křivého obvinění mu hrozí trest ve výši dva až osm let.

Soud s Petrem Kramným v případu křivého obvinění
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
 
09:50
13. 12. 2016

Vážení čtenáři, vítáme vás u online přenosu ze soudní síně v případu Petra Kramného, který čelí obžalobě z křivého obvinění. Pokud ho soudkyně shledá vinným, hrozí mu dalších dva až osm let za mřížemi. Již nyní si přitom odpykává 28letý trest ve věznici Mírov. Připomeňte si předchozí rozsudek.

ONLINE Petr Kramný definitivně prohrál: Soud mu potvrdil 28 let

 
09:54
13. 12. 2016

Rodiče Petra Kramného přijeli k Okresnímu soudu v Ostravě z Karviné se značným předstihem. Do soudní budovy vešli už 45 minut před začátkem jednání.

 
10:10
13. 12. 2016

V soudní síni čeká shluk novinářů na příchod Petra Kramného. Přichází těžkooděnci se samopaly, Kramnému jeden z nich snímá pouta. Kramný se zdraví rodiči, počastoval je úsměvem. Přisedá k němu obhájkyně Jana Rejžková.

 
10:11
13. 12. 2016

„Předpokládám, pokud vše dobře půjde, vyhlášení rozsudku,“ říká soudkyně Barbara Duksová. Shrnuje dosavadní průběh jednání. Dnes hodlá rozhodnout o návrzích, které padly při předchozích jednáních, například výslech pracovníků GIBS.

 
10:14
13. 12. 2016

„Vypovídat nebudu,“ uvedl jako při předchozích jednáních Petr Kramný.

 
„Návrh na výslech pracovníků GIBS se zamítá,“ rozhoduje soudkyně. Obhájkyně Rejžková nemá žádný další návrh.
 
10:17
13. 12. 2016

Na řadu tak hned přicházejí závěrečné řeči. Jako první hovoří státní zástupce: Obžalovaný je stíhán pro zločin křivého obvinění. Předně bych řekl, že u soudu zde uvedl, že nedal svému tehdejšího obhájci souhlas s žádným takovým podáním. Soudem bylo zjištěno, jakým způsobem bylo vedeno přípravné řízení proti obžalovanému. Byli vyslechnuti i další svědci. Nebyly zjištěny takové skutečnosti, které by vedly k dalšímu postupu proti policistům ve smyslu trestního řádu.“

 
10:18
13. 12. 2016

„Nepotvrdilo se to, že by policista postupoval tak, aby byl stíhán. Vězeňský lékař při prohlídce Petra Kramného nezjistil žádné známky fyzického násilí. Mám za to, že Petr Kramný uvedl takové skutečnosti, které mohly vést k trestnímu stíhání policisty. V případě, že soud mému návrhu vyhoví, je třeba ukládat trest souhrnný. Vytýkaného jednání se dopustil ještě před tím, než byl odsouzen v jiné věci. Navrhuji, aby jej soud uznal vinným a uložil trest souhrnný, který původní trest navýší,“ pokračuje státní zástupce.

 
10:21
13. 12. 2016

Slovo dostává i obhájkyně Jana Rejžková, která rekapituluje, že měl být její klient zbit 17. 2. mezi 21. a 22. hodinou, a to v budově krajského ředitelství. „Důkazy, shromážděné v přípravném řízení, nebyly podle mého názoru dostatečné ani pro podání žaloby, natož pro odsuzující rozsudek. Důkazem je pouze stížnost podaná panem Richterem, jeho dřívějším obhájcem,“ konstatuje.

„Veřejnému žalobci stačily, řekněme si, musely stačit důkazy, které nejsou procesně použitelné. Státní zástupce nedostál své povinnosti, aby shromáždil důkazy pro prokázání viny Petra Kramného. Nepředložil žádný důkaz. Úmysl způsobit vážné potíže policistovi v jeho kariéře pouze presumuje, je ale nutné jej prokázat. Jak se podílel můj klient lživému tvrzení proti policistovi, se neprokázalo v tomto trestním řízení. Petr Kramný ničeho nekonal," dodala
 
10:27
13. 12. 2016

„Oznámení na policistu nepodal obžalovaný,“ pokračuje Rejžková. Petr Kramný obhájci žádný takový výslovný pokyn nedal. „Nelze dovozovat vinu Petra Krmaného ze stížnosti, kterou podal jeho advokát. Uvádí, že nedal pokyn svému obhájci k takovému podání. Ničeho uvedeného v obžalobě se vůči policistům nedopustil,“ dodává.

„Celá věc byla od začátku neúměrně medializována a pod drobnohledem veřejnosti. Petr Kramný nic z toho, co je uvedeno v žalobě, nikdy nikde neřekl. Neobvinil policistu ani z vynášení informací z vyšetřování médiím,“ tvrdí Rejžková.
 
10:37
13. 12. 2016
„Jaký by měl důvod Petr Kramný obvinit policistu z vynášení informací?“ ptá se Rejžková a opakuje, že stížnost na policisty podal obhájce. Měl ale jednat prý jen ve prospěch obviněného. „Advokát je povinen zachovávat mlčenlivost. Této ho Petr Kramný nezbavil,“ řekla.
 
„Podávat stížnost bez pokynu klienta, není úkolem obhájce. Sám Petr Kramný říká: on říkal, že podá stížnost,“ vysvětluje Rejžková. Kramný čelil obvinění z vraždy manželky a dcery a měl prý jiné myšlenky, než aby podával stížnost na policisty. „S čím se Petr Kramný obhájci svěřil, mělo zůstat mezi nimi. Nelze z toho vyvozovat trestní odpovědnost Petra Kramného,“ opakuje dokola obhájkyně.
 
Důvěrné informace měly zůstat mezi Kramným a jeho dřívějším obhájcem Richterem. Jeho podání o vině Kramného podle obhájkyně nesvědčí. Nelze ani dovodit, že by se s podanou stížností mělo nakládat jako s trestním oznámením. „Žádám soud, aby k tomuto důkazu nepřihlížel,“ žádá Rejžková. 
 
10:46
13. 12. 2016

Kramného prý policista psychologickou hrou přesvědčoval ke změně výpovědi v případu vraždy jeho manželky a dcery. „Petr Kramný nemůže být viněn ani z jeho nepříjemných pocitů, jimiž údajně trpěl před podřízenými, když jej vyšetřoval GIBS,“ uvádí Rejžková. 

Svědectví policistových kolegů prý nejsou věrohodná, jelikož vyšetřoval Kramného také sám, čili u toho nebyli. 
 
 
10:50
13. 12. 2016
Jelikož podle ní chybí důkazy, navrhuje obhájkyně zprostit Kramného v případu křivého svědectví. „Obžalovaný Petr Kramný policistu z násilí neobvinil, ani z vynášení informací z vyšetřování. Skutek se tedy nestal. Vše, co bylo v této kauze řečeno, se objevuje pouze ve fázi neprokázaných domněnek. Ani jeden z vyslechnutých svědků nemá k případu nezaujatý postoj,“ uvedla Rejžková.
 
Rejžková apeluje na soud, aby k důkazům nepřistupoval pouze formalisticky. „Žádný přímý důkaz Petra Kramného neusvědčuje,“ opakuje.
 
10:53
13. 12. 2016

Rejžková končí svou obsáhlou závěrečnou řeč: „Petr Kramný nebyl stěžovatelem, jednání faktického stěžovatele se nedopustil. Jednání se orgánům GIBS nepodařilo prokázat ani policistovi, ani jeho kolegům. Věřím, že tento senát nebude ovlivněn negativním pohledem veřejnosti a médií vůči mému klientovi. Obžalovaný věří, že soud nestranně a objektivně vyhodnotí veškeré důkazy a rozhodne v duchu presumpce neviny. Navrhuji, aby soud obžalovaného zprostil žaloby.“

Nakonec navrhla, aby zastavil trestní řízení pro neúčelnost. A aby upustil od uloženého trestu.
 
10:58
13. 12. 2016

Prostor pro vyjádření dostává i Petr Kramný. „Plně odkazuji na slova paní obhájkyně. Nic dalšího dodat nechci,“ řekl.

Soudkyně vyhlašuje 10minutovou přestávku, po ní bude vynesen rozsudek.

 
11:22
13. 12. 2016

Přestávka se protáhla, stále se čeká na zahájení jednání. 

 
11:27
13. 12. 2016

Soudkyně uznala Petra Kramného vinným, od souhrnného trestu ale upustila pro neúčelnost. Další roky k 28letému trestu, který dostal za vraždu Moniky a Klárky, zřejmě nepřibydou.

 
11:44
13. 12. 2016

Ve stížnosti, kterou podal Kramného advokát, zaznělo, že ho policista Pavel T. během výslechu napadl. Měl ho udeřit do hlavy rukou a následně ho dvakrát praštit hlavou o zeď. U toho měl říct: „Jestli uslyším ještě jednou to samé, bude to ještě horší.“

Podle soudkyně šlo skutečně o křivé obvinění. „Máme za to, že se Petr Kramný zločinu křivého svědectví dopustil. Lze ho totiž spáchat prostřednictvím jiné osoby, v tomto případě obhájce. Obžalovaný na té výpovědi setrval a potvrdil to i GIBS,“ upozornila soudkyně a dodala: „Žádným způsobem ji nevyvrátil, setrval na ní, neuvedl skutečnosti na pravou míru.“

 
11:49
13. 12. 2016

Podle soudkyně chtěl Kramný sobě pomoci a poškodit vyšetřovatele. Rozhodla se ale, že ho více nepotrestá. „Je bezpředmětné ukládat trest další. Výjimečný trest (za vraždu manželky a dcery, pozn. red.) je trestem dostatečným,“ uvedla soudkyně.

Kramný i státní zástupce si ponechali lhůtu na rozmyšlenou, zda se proti rozsudku odvolají.

 
11:54
13. 12. 2016

Vážení čtenáři, tímto náš online přenos končí. V pondělí 19. prosince vás ale opět budeme informovat o dění v soudní síni v případu vražd pražských taxikářů. Děkujeme za pozornost.

franta-mlaticka. ( 18. prosince 2016 16:23 )

Buď píšeš z blázince, nebo jsi sjetej, takovou snůšku nesmyslů by dokázala vymyslet snad jen stará rychlá kramná, která je blbá jak daleko dohlédne, navíc bezcitná, zákeřná prolhaná a samolibá.

valkaamir ( 17. prosince 2016 03:06 )

Tak jak jsem tvrdil pre dvema roky ze Kramny s vrazdou nema co spolecneho to fanatikum fanousku zblblych ,propagandickou ceskou mediji pri soudnich preliceni tomu jen odpovida Jaky charakter ma poblouznena verejnost vsemu co medie napsali a s jejimi poznamkami proti Kramnemu odpovida i dnesni politicka situace v cesku a v erope. Jak manipulije media mozky normalnich obcanu kteri jen si pohodlne prectou co se pise a potom bez uvazovani rvou . Pripad Kramneho se ukoncil pri pitve v Egypte kde obeti byly tak sfingovane ze pri prevezeni do ceska na nich nic jiz nezbylo.Bylo potvrzeno ze v Egypte doktor byl osobni pritel majitele hoteli kde byli Kramni ubytovani.Nektery Sunitsky zamestnanec hotelu {pracuji tam jen Muslimove s rad muslimskeho bratrstva kteri jsou tak jako ISS potlacovani nynejsi vladou Egypta. Pri konverzaci a argumentech Kramneho ohledne jineho pokoje ktery mel dostat s balkonem a nadrazenym svym chovnim k personalu kde oni videli nafoukneho evropana a nezahalene blondinky kolem neho mu navlekli lest a zlikvidovali tyto zeny aby se jemu pomstili.Historie Egypta je v tomto znama jiz v mnoha podobnych pripadech kdy byly likvidovani turiste timto zpusobem.Jenze turisticke agentury tyto zpravy taji pro plynuly turisticky ruch.Nebudou to rozkrikovat po svete. Takze zaujata soudkyne ,jeji osobni zivot nic moc ,mela by se lecit sama, byla zaujata a ovlivnena ceskou mediji kteri jiz predem usadili pro Kramneho ortel viny.Nikdo s cele masinerie poradcu ,svedku a pitevnich rozboru nemohl rici ze Kramny byl usvetsen.Jenom vsichni pronaseli slova DOMNIVAMR SE. A na tomto zaklade nevedomosti Kramny byl nepravem odsouzen. a potom co ten kontakt co mela Monika v e.mailu se setkanim Egyptana v Egypte.

franta-mlaticka. ( 16. prosince 2016 08:05 )

Chudák malej, pa takovém výprasku na sobě neměl ani modřinu a škrábanec, kamerový systém nic nezaznamenal. Lhář Kramný chtěl ze sebe udělat chudáka před svou stejně zvrhlou matkou a ta holt letěla hned informaci prodat médiím, prohnilá rodina lhářů se zrůdou vrahem Kramným.

byvalyvoliccssd4 ( 16. prosince 2016 07:37 )

Naše prohnilá justice zase na sebe upozorňuje. O tom, že ho při výslechu ztřískali není pochyb, stačí se podívat na diskuzní příspěvky lůzy pode mnou. A také věděl, že nemá svědky, takže si to musí nechat líbit a vykecal to jen těm, o kterých si myslel, že nebudou trestní oznámení podávat. Ovšem to, že si zdejší soudní mafie vyrábí důkazy, podle kterých se potom soudí, je alarmující. Místo chybějících důkazů předhodí mizerně sfalšované obrázky.

franta-mlaticka. ( 15. prosince 2016 08:35 )

I dement jako je Kramný by dokázal zavolat hotelového lékaře, on ale věděl, že lékaře nepotřebují, vždyť po vraždě čekal min. 20 hodin, než šel do akce. Nebylo potřeba volat lékaře, ale pojišťovnu, aby plnila pojistné plnění a to reparaci těl a hurá zpět domů, kde měl začít jeho nový život. Plán mu podle představ sice nevyšel podle předkokladu, nový život ale žije, tak že spokojenost.

Zobrazit celou diskusi