Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Soud zrušil rozsudek v případu Petra Kramného: Vše se bude projednávat znovu!

Autor: dce, ČTK - 
4. dubna 2016
15:16

Krajský soud v Ostravě zrušil rozsudek v případu Petra Kramného. Za křivé obvinění policisty z násilí při výslechu mu hrozilo osm let. Okresní soud ale stíhání zastavil pro neúčelnost. Krajský soud s tím ovšem nesouhlasil a vrátil věc k projednání.

Od konce ledna rozhodoval Krajský soud v Ostravě o tom, zda bude Petr Kramný, který byl odsouzen za vraždu své manželky a dcery na dovolené v Egyptě, souzen i za křivé obvinění.

Kramný tvrdil, že byl při jednom z výslechů vystaven ponižování a policejnímu násilí. Prý dostal úder do hlavy, po kterém spadl ze židle, pak mu policista dvakrát udeřil hlavou o zeď. Generální inspekce bezpečnostních sborů ale došla k závěru, že nic z toho se nestalo.

Okresní soud nakonec zastavil stíhání pro neúčelnost, protože vedle trestu za vraždu by trest za křivé obvinění (dva až osm let vězení) byl bezvýznamný. Proti tomu se odvolal státní zástupce s tím, že rozsudek v případě vraždy není pravomocný a Krajský soud mu dal za pravdu.

29. března rozhodl podle serveru TN.cz v neveřejném líčení – rozsudek Okresního soudu zrušil a případ mu vrátil k projednání. „Mohu potvrdit, že informace, že soud rozhodnutí zrušil, je správná. Vzhledem k tomu, že rozhodnutí ještě nebylo doručeno stranám sporu, se k tomu nemůžeme více vyjadřovat,“ uvedla mluvčí Krajského soudu v Ostravě Lucie Olšarová.

mirkazam ( 13. dubna 2016 06:11 )

Co příspěvek,to odborník.... ale že se jich tady zase sešlo...

12Jusa ( 11. dubna 2016 10:19 )

Na diskusi Blesku o Kramném mi připadá že tu diskutuje převážně jeden člověk s více nicky pro i proti a OBČAS se někdo připojí!Vypadá to tak,že jeden nick je slušný,druhý odpovídá a pár takových kteří tu slušnou hájí a urážejí takové jako jsem já,že mají opačný názor!Dokud jsem se neobjevila a psala si sama se sebou bylo v pořádku,ale nesnese opačný názor!Na tn si to nemohla dovolit,tak obsadila Blesk a je vzteky bez sebe,že už se jí nedaří jak dříve!!!

joldh ( 11. dubna 2016 08:42 )

Píšeš:".................. I kdyby vraždil, nevěřím, že by Klárku zavraždil úmyslně. Tak tohle teda nikdy!!!!!.............. " Jak to že ne? Takové bestie EXISTUJÍ.

1Jusa ( 11. dubna 2016 08:04 )

Když bumbala neumí odpovědět objeví se eiva a naopak,moc zajímavé!!!

eiva ( 11. dubna 2016 07:48 )

Díky za zastání, furt na mne útočí. Dříve jsem ji trpělivě odpovídala, dělalo to na mne dojem, že je děcko, ale je nepříjemná a vysmívá se mi. Já ji již ani nečtu a přeskakuji.

Zobrazit celou diskusi