Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Petr Kramný u soudu vycítil naději: Rozsudek se musí zrušit, tvrdí žalobkyně

Video se připravuje ...
31. května 2016
12:33

Na okamžik svitla Petru Kramnému u soudu naděje. Státní zástupkyně požaduje zrušení rozsudku. Soudkyně Gilová prý udělala při jeho vynášení chybu. Podle advokátky Kláry Long Slámové to ale není zásadní problém, který bude mít na případ velký vliv. Vše prý jde napravit pouze opakovaným vyhlášením rozsudku.

Když se u odvolacího soudu v Olomouci dostala ke slovu státní zástupkyně Jarmila Večeřová, Petr Kramný se neusmíval. „Rozsudek byl napaden odvoláním v neprospěch obžalovaného, což platí jak pro výši trestu, tak i výši náhrady škody,“ uvedla.

Potom však upozornila na chybu, které se podle ní dopustila přísná soudkyně Gilová. Petra Kramného označila vinným a určila trest 28 roků podle paragrafu 140 odst. 2, odst. 3, ale místo písmene a) a c) uvedla Gilová v soudní síni písmeno b). „Jednalo se o pochybení při vyhlašování rozsudku, což si pak soud v písemném rozsudku uvědomil. Toto vyjádření nelze mít za nápravu pochybení a nepřichází v úvahu ani jiný postup než zrušení předmětného výroku soudem,“ pronesla žalobkyně v soudní síni a Kramný zpozorněl.

Video  Jménem republiky: Takhle zní celý verdikt nad Petrem Kramným!  - Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Chybu soudkyně Gilové pro Blesk okomentovala advokátka Klára Long Slámová a podle ní to není tak velký problém. „Pokud jde o tu formální chybu, lze ji napravit opakovaným vyhlášením rozsudku,“ domnívá se obhájkyně rodiny zavražděné Moniky.

Celý soud s Petrem Kramným jsme sledovali ONLINE: Záznam minutu po minutě najdete ZDE>>

Video  Jménem republiky: Takhle zní celý verdikt nad Petrem Kramným!  - Lukáš Červený
Video se připravuje ...



kdoasi ( 31. května 2016 17:13 )

egyptanka ( 31. května 2016 13:33 )

Bude maximálně na pár minut nebo hodin zproštěn rozsudku,než bude znovu odsouzen. To je pro něj ještě horší,než kdyby se to rovnou potvrdilo. Myslím si,že nakonec dostane 30 let.

Zobrazit celou diskusi