Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Průtahy v případu Petra Kramného: Stále nemá klíčový dokument!

Autor: Etienne Bláha - 
17. února 2016
06:07

Za vraždu Moniky (†36) a Klárky (†8) byl Petr Kramný (37) zatčen přesně před dvěma lety! Soud nad ním vyřkl ortel 28 let basy, stále však neexistuje písemný rozsudek. Proč v tomto případu všechno tak trvá?

Dne 17. února 2014 po půlroce sklapla past. Petr si volal s milenkou Šárkou, když večer zaklepala policie na dveře. Kramný musel na výslech, z něhož se už nevrátil. Ani dva roky po této události si však nemůže přečíst, proč z basy nesmí ven.

„Jedná se o složitý případ, protože čin vraždy byl spáchán na území cizího státu,“ vysvětlila soudkyně Renata Gilová, proč bylo vyšetřování tak dlouhé. Písemný rozsudek ale není jediná věc, která tak nějak »trvá«.

Už osudný den Kramný otálel se zavoláním pomoci rodině, zřejmě tak udělal až za více než deset hodin. Dlouho si pobyl otec rodiny v Egyptě, kde probíhalo vyšetřování. A podobně dlouho se pohyboval Kramný na svobodě v Česku. Podrobný přehled přináší Blesk.

29. července 2013: Jak dlouho se volá pomoc? 10 hodin!

Podle svých slov Kramný strávil celý den na pokoji se svou rodinou. Všem bylo špatně, zvraceli a měli průjem. Tak dlouho se to snažili všichni překonat, až Kramný nalezl v půl čtvrté ráno jen studená těla rodiny. „Nejpozději v 17:30 toho dne byly Monika s Klárkou mrtvé,“ prohlásil však státní zástupce Vít Legerský u soudu.

5. srpna 2013: Tříměsíční deprese? 6 dní

Egypťané zakázali kvůli vyšetřování Kramnému vycestovat. „Nikdo se mnou nespolupracuje, nic se nedozvím,“ fňukal Kramný a tvrdil, že je ze situace zničený. Na konci lhůty ale připravoval útěk do Česka. Podle soudkyně se totiž bál výsledku vyšetřování.

31. října 2013: Vrah na svobodě. 109 dní

Přílet na pražské letiště a návrat domů do Karviné. Místo zatčení čekala Kramného pomoc policistů a svoboda. Té si užíval plnými doušky. Tři měsíce mu stačily k nabalení dvou milenek a nátlaku na rodinu kvůli dědictví. Absolvoval také několik výslechů, jeden na detektoru lži. „Chci se dozvědět pravdu,“ tvrdil.

17. února 2014: Dva roky »prázdnin«? 730 dní

Poslední výslech se Kramnému stal osudovým. Kriminálka ho šoupla do basy a 20. února putoval před soud, který mu uvalil vazbu pro možný útěk a ovlivňování svědků. Tím začalo Kramnému dlouhé bezčasí, které ve vězení trávil posilováním, čtením a sledováním svého mediálního obrazu.

12. května 2015: Obžaloba. 449 dní

Načas si dala i policie. Pečlivé shánění důkazů se značně protáhlo a soudkyně hrozila, že už vazbu dále neprodlouží. Státní zástupce Vít Legerský proto koncem března 2015 uzavřel vyšetřovací spis a sepsal obžalobu, která na soud přišla 12. května.

7. ledna 2016: Konec nadějí. 192 dní

Dvacátý den soudu a Kramný dostal studenou sprchu. „Odsuzuje se na 28 let vězení se zvýšenou ostrahou,“ vyslechl si od soudkyně. Táhlý spor ukončila rázně. „Všechno se mi v Egyptě povedlo. Budu vysmátý,“ četla na vysvětlenou přepisy odposlechů. Rozsudek opodstatňovala téměř dvě hodiny.

17. února 2016: Stále bez rozsudku. 41 dní

Ačkoli uplynul více než měsíc, rozsudek nemá v ruce ani jedna strana. „Je tam lhůta 30 dnů, aby byl dodán v písemné formě. Je vždy možnost lhůtu prodloužit z důvodu složitosti věci, nebo pokud je soudce zaneprázdněn,“ uvedl právník Jan Černý. Kramný se sice odvolal na místě, na rozsudek ale čeká státní zástupce Vít Legerský. Původně požadoval trest 30 let za mřížemi a případné odvolání si nechává až po přečtení rozsudku.

 

koumes123 ( 14. března 2016 23:23 )

Kramný se fakticky usvědčil sám svými dvojsmyslnými kecy. Jinak policie moc solidních důkazů nemá. Chyba byla, že se neprovedla rekonstrukce na místě činu, a není úplně jasné, jak to proběhlo. Lhát můžete, ale prostě se občas prokecnete, protože co se stalo máte v hlavě, a nejde to od jednoduše vymazat.

mirkazam ( 5. března 2016 14:34 )

moiaza,co to tady meleš?..Raději ani neotvírej hubu,protože to,co s tebe vypadne stojí za h...o i s tebou....Jak můžeš Jágra a jmenovat vedle toho krypla Kramnýho ?? A ty raději nechoď ani do lednice, a neotvírej konzervy...hajzl je tvoje místo,a potom se spláchni !!

mirkazam ( 5. března 2016 14:23 )

eiva...brnkni jim,že ty jsi odborník v tomto případu,a pro rady jeďině k tobě !!!

eiva ( 17. února 2016 15:16 )

Soudkyně se pravděpodobně poučila ze slov adv. Sokola začala sepisovat "nepůstřelné" odůvodnění a bude žádat o prodloužení termínu. Stejně nic víc nevymyslí, než co už předvedla za monstrproces.

tymitaky ( 17. února 2016 14:32 )

Soudkyně dostala sjetinu příspěvků odborníků na soudní pitvy a procesního práva eivy a faktfat, dostala nehorázný strach, zmizela neznámo kam.

Zobrazit celou diskusi