Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kramný se raduje: Nový znalec přinese zvrat v případu!

Autor: ljš - 
8. října 2015
20:32

Druhý pokus zvrátit tvrzení obžaloby o vraždě elektřinou vypadá pro Petra Kramného mnohem nadějněji. Stařičký znalec Jiří Štefan u soudu působil zmateně a žádný zvrat nepřinesl, expert Radek Matlach je ale "jiná liga" a už avizoval, že jeho posudek se liší od závěrů obžaloby.

Když obhájkyně Jana Rejžková v červenci neuspěla se svým prvním pokusem zpochybnit českou pitvu, vypadala situace Petra Kramného beznadějně. Vše totiž stojí a padá na zjištění, že Monika a Klárka nebyly otráveny, ale zemřely po zásahu elektrickým proudem.

Jeho "historka" o tom, jak rodina po celý den zvracela a měla průjem, byla navíc rozmetána tvrzením patologů o tom, že obě zavražděné měly ve střevech normální stolici. Velké potíže Kramnému také nadělaly posmrtné skvrny, které podle obžaloby dokazují, že Monika a Klárka zemřely nejméně deset hodin předtím, než obžalovaný jejich úmrtí oznámil. On i jeho obhájkyně z toho museli mít pěkně zamotanou hlavu.


Připomeňte si: 10 důkazů, které svědčí o zabití elektrickým proudem


Nakonec se ale Rejžkové podařilo pro případ získat pořádné eso, experta Radka Matlacha, který u ústeckého soudu figuruje v podobně složitém případu Sestry smrt. Tam se snažil doložit, že Věra M. usmrtila nejméně šest pacientů vpravením draslíku přímo do žily. Podaří se mu prokázat otravu i v případě Moniky a Klárky?

"Naše závěry jsou odlišné od posudků, které tam leží,“ prozradil zatím Matlach serveru TN.cz. V čem konkrétně se liší ale zazní až za dva týdny u ostravského soudu. Rejžková, která s novým posudkem přišla doslova za pět minut dvanáct, na což byla upozorněna i soudkyní Renatou Gilovou, je prý ale s vyzněním velmi spokojená.

Nedá se tak vyloučit, že budou-li posudky v Kramného případu podobně protichůdné jako u Sestry smrt, bude i tady jednání znovu odloženo a nařízen revizní ústavní posudek. V září to však vypadalo, že se soudkyně na konci října chystá vynést rozsudek. "Soudce může říct cokoli. Já nemám, co očekávat – to mi nepřísluší,“ řekl Matlach serveru.

Pondělí 26. října, kdy bude soudní líčení pokračovat, tak bude možná nejdůležitejším dnem v případu. Dění vám jako vždy zprostředkujeme online.

mirkazam ( 3. listopadu 2015 06:43 )

Myslím,že jakékoliv posudky v jeho případě nemohou ovlivnit to,že je vinný !!!!!

franta-mlaticka. ( 20. října 2015 16:54 )

factumpactum: K zveřejnění informací ze soudního spisu Kramný, musíš mít buď souhlas státního zástupce, nebo jen plkáš, možná pár omezenců na tvé plky nachytáš, mmj. Nečesný čin spáchal, to se jen rodina po skutku z něj snaží udělat anděla, podobnost s Kramným čistě náhodná? Závazek se musí dodržet.

ginna15 ( 18. října 2015 14:06 )

Lidi, víte že : evzen-lovec-zen alias pavel219-evolution zde diskutující tupoun je těžký pedofilní homosexuál co píchá vlastní rodinu dementu?

nikanika ( 15. října 2015 20:52 )

Kdo jsou ty fanynky, jak o nich píšeš? Jestli ho odsoudí a jaký trest dostane, to nevím. Ale doživotí by v takovém případě bylo adekvátním trestem.

factumpactum ( 15. října 2015 19:32 )

Tobě konkrétně opravdu nevysvětlím nic, ale klidně vysvětlím na "patřičných místech", jen se zasmějí, až zjistí, jak je to možné a že tím neporušuji zákon

Zobrazit celou diskusi