Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Tři mrtvoly v kuchyni zabil proud jako Moniku a Klárku: To ona mu vzala život, obviňovali ale příbuzní družku mrtvého

Autor: ljš - 
30. září 2015
16:14

Její bratr zemřel za záhadných okolností, ona ale měla jasno. Sestra Milana P., který zemřel spolu se svou družkou a kamarádem v kuchyni, si byla jistá, že jeho smrt způsobila právě jeho partnerka. Až znalec Karel Sokanský přišel na to, že v zamčeném bytě zabíjel elektrický proud. O 13 let později si ho proto kriminalisté přizvali k případu Petra Kramného. Tam ale zřejmě o náhodu nejde..

Jakmile byla 13. listopadu 2002 nalezena v drážním domku v Revoluční ulici ve Frýdlantu nad Ostravicí těla Milana P., Věry H. a Tomáše K., vyrojilo se mezi lidmi několik fám o tom, co se v zamčeném bytě stalo. Jedni mluvili o sebevraždě, druzí o tom, že se všichni upili.

„Ta paní strašně pila. Všechny peníze dala do chlastu. Ten pán se snažil. Chodil do práce, vydělával peníze, ale ona se ožralá kolikrát válela v blátě. Sbírala papír a dřevo po městě. Kdo ví, čím si zatopili,“ řekli tehdy místní Blesku.

Šokovaná a zdrcená byla také rodina zemřelého Milana, která měla o tom, kdo zavinil jeho smrt, jasno hned. „Ta alkoholička, co s ní žil, mu brala peníze a teď mu vzala i život. On se jí už chtěl dávno zbavit. Kolikrát jsem si říkala, že bratra vezmu k nám domů a ona ať si v tom bytě zůstane. Měla jsem to udělat a bratr by žil,“ plakala.

Že na vině nebyl alkohol, ale nedbalost pramenící z toho, že pár v bytě používal vadný elektrický vařič, který skrze poškozenou prodlužovací šňůru probíjel i do lednice, jíž se dotýkal, vyšlo najevo až o devět měsíců později díky Karlu Sokanskému.

Takhle podle znalce došlo k tragédii

1. Kamarád Tomáš K. přišel trošku popít k Věře H. a Milanovi P. Ten zřejmě sahal pro nějakou dobrotu do ledničky, když Věra myla jablko. Kohoutek u dřezu byl perfektně uzemněný, do kovové kostry lednice proudila elektřina z poškozené prodlužovací šňůry.

2. Jeden z partnerů během úkonů sáhl na toho druhého. Díky uzemněnému kohoutku tím uzavřel elektrický okruh a proud jimi začal procházet, aniž by vypadly pojistky.

3. Kamarád Tomáš neštěstí zahlédl, zřejmě ale své přátele chtěl oddělit ručně. To se mu stalo osudným. Sice síla smrtícího účinku elektřiny na tělo záleží na tom, kudy proud vchází a vychází, v tomto případě byl ale proud tak silný, že to nehrálo roli. Všichni tři zemřeli společně.

Takhle podle znalce Karla Sokanského zabíjel proud. Takhle podle znalce Karla Sokanského zabíjel proud. | Archiv Blesku

tgbb. ( 1. října 2015 10:40 )

Jedovatou elektřinou.

byvalyvoliccssd4 ( 1. října 2015 10:39 )

Je tvrdej. Jediné řešení je zařídit jeho "sebevraždu" a celé to zamést pod koberec.

tgbb. ( 1. října 2015 10:37 )

Na stejné úrovni jako ty ostatní. Ještě chybí verze, že za tím stojí americká CIA. Ta přece vraždí po celém světě, tak proč ne také tam? Třeba Monika byla tajný agent CIA, a stala se nepohodlnou. Blábol na stejné úrovni.

bb88 ( 30. září 2015 21:18 )

Ubohá snaha přinutit Kramlika k doznání. Mají na něj hovno, tak zastrašujou. Kleopatru uštnul had, tuším v Egyptě.

bb88 ( 30. září 2015 21:15 )

Zobrazit celou diskusi