Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Petr Kramný šokoval lékaře, který za ním přijel do Egypta: Ptal se mě, jestli bude muset platit za kufry po holkách

Autor: red - 
8. července 2015
13:09

O mrtvou manželku a dceru se nezajímal. Staral se jenom o peníze. Sedmý den soudního procesu s Petrem Kramným vypovídal lékař, který mu do Egypta přijel pomoci. „Kramný se mě neptal na lékařské věci, ale na to, zda bude muset platit za tři kufry, když se vrací sám,“ šokoval všechny v soudní síni.

U soudu dnes zazněla výpověď doktora Petra Koloucha, který jel za Petrem K. do Egypta po smrti Moniky a Klárky. Měl za úkol zajistit Petrovi pořádné lékařské ošetření. Nemocnici, v níž skončil Petr K., totiž lékař popsal jako „takovou garáž, jejich cílem je vyúčtovat náklady na léčbu cizinců.“ Doktor tak nepřímo potvrdil, že závěry lékařů o otravě z této nemocnice nemají žádnou vypovídající hodnotu.

Pravý šok ale pro doktora přišel ve chvíli, kdy chtěl Petrovi pomoci.Kramný se mě neptal na lékařské věci, ale na to, zda bude muset platit za tři kufry, když se vrací sám,“ vypověděl doktor Kolouch. To samé u soudu vypověděla už i Kramného sestra Lenka. Dále lékař uvedl, že Petr K. neplakal, byl upravený v režimu hotelových hostů, na sobě měl tričko s kraťasy. „Pracuji na urgentním příjmu řadu let a taková otázka po ztrátě blízkých mě velmi překvapila, dodnes mi utkvěla v paměti,“ reagoval doktor Kolouch.

Až následující den se Kramnému přitížilo. „Říkal, že je mu špatně, nezvládá stres, samotu. Doporučil jsem mu sedativa a kliniku Tevez, aby byl pod dohledem,“ vypověděl doktor s tím, že několik hodin po podání sedativ byl Kramný spokojen. Sám Kramného ale nevyšetřil, protože k tomu prý nebyl vyzván.

Podle Koloucha nic nenasvědčovalo otravě jídlem. „Vzhledem k nepřítomnosti dalších postižených se mi otrava z jídla po 48 hodinách zdála jako velmi nepravděpodobná. Stejně jako že by za 24 hodin zemřely dvě takto mladé a zdravé osoby na dehydrataci.“ řekl  lékař i policistům. „Můj názor (Petr K.) nežádal, ptal se, kdy pojede domů,“ dodal. Petr K. se k výpovědi doktora nevyjádřil.

kimbe ( 17. července 2015 17:59 )

Já jsem zas šokovaná jak bezcitný, sprostý a zlomyslný je některý zdravotnický personál. Pacien pro sestry nemá jméno, doktoři jsou rozlobeni když chcete informace o zdravotním stavu rodinných příslušníků. Takže asi tak pane doktore. Ale úmrtí telefonicky pak nemocnice oznímí , to je fakt....

gogo ( 9. července 2015 09:05 )

Jsi skutečně tak neuvěřitelně naivní, že věříš v jeho nevinu ? Svatá prostoto..

frantaklika ( 8. července 2015 19:29 )

Na začátku v Egyptě na prosektuře vše zprasili viz. vyleptané žaludky, potom zaslali vykuchané ostatky (co DNA? zkoumal to někdo), ale za to našim je vše jasné podle fotek!!!

japos22 ( 8. července 2015 19:20 )

Oni byli šokovaní i doktoři, když po výplachu žaludku si myslel, že může přestat hrát divadlo na nevolnost

verka1 ( 8. července 2015 18:59 )

průkaz ZTP/P

Zobrazit celou diskusi