Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Úloha sestry Petra K. v kauze: Předhodila bratra policii?

Autor: Etienne Blaha - 
30. června 2015
05:00

Po smrti Moniky a Klárky se zdálo, že za Petrem K. stojí sestra Lenka (38). Petrovi, který byl v Egyptě, dokonce založila e-mail. Je tady ale podezření, že to udělala pro policisty…

Petr K. včera při výpovědi také zmínil, jak se vztah sourozenců stále zhoršoval. Se svou starší sestrou v době před osudnou dovolenou neměl Petr K. kdovíjaký vztah.

Když se ale Lenka dozvěděla o úmrtí Moniky a Klárky, kompletně otočila. „Lidé ho předem odsoudili, dívají se na něj jako na vraha. Přitom nikdo neví, co se skutečně stalo,“ popisovala tehdy pro Blesk.

Počítačově neobratnému Petrovi založila e-mailovou schránku, aby mohl komunikovat se světem. Jenže…

„Ona mu všechny zprávy četla, protože měla heslo od mailu. A zřejmě ho předala i policii,“ prozradil Blesku zdroj. Byla to záměrná past?

Vyšetřování Petra K. tak začalo zřejmě mnohem dříve, než on sám čekal. „Možná nevěděl, že maily má policie, ale určitě po příletu zjistil, že je viděla sestra. Pohádali se, změnil si heslo a přízeň sestry od té chvíle chladla,“ dodal zdroj.

Lenka pak po zatčení svého bratra matce řekla, že je to vrah, čímž se rozhádala i se zbytkem rodiny. „Nechci s tím už nic mít,“ odsekla naposledy reportérům Blesku.

Neudělala to Monika?

„Dost často jsem z Egypta komunikoval se sestrou Lenkou, jak to bude probíhat. Říkala, že bychom to měli tlačit přes média, abych nebyl zapomenut. Neustále mi chodily SMS od novinářů,“ vypovídal Petr K. „Sestra se mě zeptala na jednu věc, o které jsem hrozně dlouho přemýšlel: ,Brácha, nemohla to udělat Monika?‘ To jsem se úplně orosil. ,Jak to myslíš? Vždyť jsme spolu byli 11 let, vždyť jsem ji znal!‘ Na to se mě zeptala ještě několikrát,“ dodal.

To tě nezavřeli?

Když se Petr K. od české konzulky v Egyptě dozvěděl, že zákaz vycestování byl zrušen, volal rodičům radostnou zprávu, později se ozval i sestře. „Její odpovědí ale byla otázka: ‚Oni tě nezavřeli?‘ To už mezi námi byla špatná komunikace,“ uvedl Petr K.

O schůzce v Česku

„Od návratu se mnou nekomunikovala, chtěla schůzku o samotě, abych jí vysvětlil, co se tam stalo. Přišel jsem za ní jí poděkovat, že se naše vztahy urovnaly, ona mi ale nevěřila, potom volala ještě jednou a chtěla další schůzku. Nakonec jsme se domluvili u rodičů na večeři, přijela před barák rodičů, zazvonila. Sedl jsem k ní do auta a začala mi vyhrožovat, že pokud budu požadovat dědictví, že si najdou právníka a že mě zničí.“

Probíral s ní, kdo zemřel dřív?

„Zajímal jste se někdy o to, kdo z těch dvou zemřel první?“ dotazuje se soudkyně. „Zajímal jsem se o to sám od sebe... a probíral jsem to i se sestrou, která říkala, že to bude důležité, která zemřela první,“ odvětil Petr K.

Přepisoval prý majetek

Petr K. podepisoval několik formulářů v arabštině, policisté ho i fotili. Nakonec mu přišla poštou plná moc pro jeho sestru. „Stálo tam i něco ohledně prodeje nemovitostí, tak jsem to podepsal. Nepřemýšlel jsem, proč chce moje sestra disponovat majetkem. Přestávala se mnou komunikovat, říkala, že právníci jsou drazí, že bude muset prodat auto, byt, abychom měli na zaplacení výdajů, kdyby mě obvinili. Sestra se změnila, nevím, kde nastal ten zlom,“ dodal.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

karolcenter ( 2. července 2015 19:22 )

Takú sestru by som zabil hrdzavou motykou,inšie si nezaslúži,ja verím že je nevinný lebo poznám Ostravskú políciu aj súd so štátnym zastupiteľstvom všetko jeden *** väčší ako druhý tam sa manipuluje s dúkazmi jedna radosť.Je to skurvená banda.

pekna.potvora ( 30. června 2015 08:41 )

ten tvoj smiech je už len taký kŕč z toho, že budeš ako vždy za vo.la

vog.ht. ( 30. června 2015 08:37 )

To je prioritou každé vlády, hlavně pro svoje blaho.

moiaza ( 30. června 2015 08:30 )

Skoro u každého článku o utečencích je zrušená diskuse. Je neuvěřitelné, jak se někdo bojí názoru obyvatelstva. Vládu volil lid, ale vláda vládne nikoliv lidu, nýbrž pro své koryto!

blesk0plesk ( 30. června 2015 08:28 )

Long

Zobrazit celou diskusi