Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Klárka by dnes oslavila 9. narozeniny: Její táta Petr K. dál sedí v cele!

Autor: simao - 
16. července 2014
05:00

Užívala by si prázdnin, kdo ví, možná i na nějaké dovolené. Klárka (†9), dcera Petra Kramného, by dnes oslavila svých 9 let. Namísto toho zemřela v hotelu v Egyptě a její táta Petr dál sedí ve vazbě. Proč musela Klárka Kramná zemřít, přitom dál vyšetřuje policie.

Klárka Kramná chodila do školy v Karviné. Po tragickém úmrtí v hotelu Titanic Palace tam na ni vzpomínal před rokem jeden ze spolužáků: "Klárku jsem znal dobře. Hned ráno jsme s paní učitelkou šli k pomníčku na školní chodbu. Tam jsme položili plyšáky..."

Plyšáci se postupně objevovaly i na karvinském hrobu Moniky a Klárky, ve kterém oběti stále ještě neznámého vraha odpočívají. Podle policie za jejich smrt z 30. července 2013 může Petr Kramný, který je od 20. února 2014 ve vazbě a hrozí mu doživotí. Jestlipak si dnes v cele vzpomene na to, že jeho dcera by se dožila devíti let?

Jak prý zachraňoval dceru...

Klárka se narodila Petrovi a Monice v době, kdy ještě nebyli svoji. Kramný to vysvětloval slovy: "Chtěli jsme se vzít, ale počkali jsme, až dceři budou dva roky, ať z té svatby taky něco má."

Kramný od začátku tvrdí, že za smrt své manželky a dcery nemůže. Televizi Nova např. během vyšetřování tvrdil: "Dcera byla celá ledová. Okamžitě jsem jí začal dávat umělé dýchání, řval na manželku, ať vstává. Nereagovala, plácl jsem ji tedy po zádech. Nic. Skočil jsem na ni, otočil ji, a ona byla taky mrtvá. Otevřené oči, pusu, celá fialová… Mně se tady v jediné chvíli zhroutil svět. Já si to nedovedu vůbec vysvětlit. Ale já mám svědomí čisté..." Je snad Kramný ve vazbě skutečně omylem? Najdou se tací, kteří stále věří v jeho nevinu. Třeba matka Irena, Klárčina babička. Zastává se ho samozřejmě i obhájkyně Jana Rejžková.

Verze s elektrickým proudem

Objevily se však spekulace, že svou manželku zabil Petr K. elektrickým proudem. S touto variantou pracuje i policie. Stejná pak něla být příčina smrti i u malé Klárky. Proč však musela zemřít i ona? Mohla se chytnout své matky, v úleku, nebo snad ve snaze jí pomoci?

"Monika měla známky proudu na třech místech těla. Vstup byl ale zřejmě na spodní části krku," prozradila advokátka Klára Long Slámová. Ale co Klárka? "U ní byl vstup širší. A měla vyšší vodivost povrchu těla,“ naznačila právnička letos v červnu. Proč k tragédii došlo a jak přesně zemřela i malá Klárka, to však stále v tomhle i nadále ostře sledovaném případu onení jasné. 

lilien. ( 17. července 2014 08:16 )

ja som nepísala o sebe, keď nevieš pochopiť písaný text, ťažko s tebou.len som sa zastávala potvory, keď tu do nej vyskakovali tak pristúpila na ich hru a zmenila rétoriku. ty sa teda ukázala.

ninunka ( 17. července 2014 02:41 )

ne, to nebylo osobní, myslela jsem ty dvě sprostý Sloveny já tak nějak až tak tuhou náturu nemám no ale tobě tleskám- máš můj obdiv a máš svatou pravdu

ninunka ( 17. července 2014 00:37 )

pro Klárinku

lilien. ( 17. července 2014 00:35 )

a pekne sa doučiť gramatiku

lilien. ( 17. července 2014 00:33 )

len pozor na tú čestinu aj slovák už spozoruje tie chyby

Zobrazit celou diskusi