Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nechutná válka Kramných: Co bude s odkrytým hrobem Moniky a Klárky?

Autor: Etienne Bláha - 
11. června 2014
13:28

Co způsobila matka Petra K. Irena, když kvůli sporům přesunula náhrobek Moniky a Klárky? Hrozí jí pokuta, možná bude muset vše vrátit zpět nebo tím vlastně „povolila“ pohřbít do hrobu i Moničinu matku?

Výsledkem války rodin je odkrytý hrob, v němž jsou uloženy rakve Moniky a Klárky. Rakve se naštěstí do jiného hrobu stěhovat nemohou, ale nad nimi se strhne nový boj. Nejen o náhrobky!

Pondělní »kulový blesk« s náhrobkem zvedl žluč bratrovi Moniky Radmilovi, který na Irenu R. podal trestní oznámení. „Právo na přesun neměla, přestože náhrobek platil její syn. Platí totiž kontinuita (celistvost) hrobu. Vidím to na přestupek s pokutou několik tisíc korun a případnou povinnost náhrobek vrátit,“ okomentoval to právník Jan Černý.

„Pokud jde o její majetek, má právo na přesun hrobového zařízení. Otázka etiky je zcela něco jiného,“ myslí si naopak ředitel pražského pohřebního ústavu Julius Mlčoch.

Uložení matky?

Ve skutečnosti ale možná právě pondělní odstěhování náhrobku umožní Radmilovi uložit do hrobu k oběma i svou zemřelou matku Evu. „Mají právo být spolu,“ prohlašoval. Dříve by měl smůlu...

Hrobové místo sice bylo jeho, ale pomník platil Petr K. „Pro uložení do hrobového místa je potřeba souhlas majitele hrobového zařízení (náhrobku), pokud tam je,“ vysvětlil praxi Mlčoch. Ano, důležitá slova jsou: „pokud tam je“. Petrova matka totiž odstraněním náhrobku Radmilovi vlastně umožnila s hrobem nakládat, jak je mu libo.

Vše teď rozlouskne asi až policie. Bude se náhrobek Moniky a Klárky stěhovat zpět? Nebo Radmil do hrobu pohřbí i matku? Ve hře je navíc i možnost, že nechá postavit sestře, neteři (a své mamince?) úplně nový náhrobek. Pak by byly pár centimetrů od sebe hned dva se jmény Moniky a Klárky!

hofihofi ( 12. června 2014 09:57 )

Ten povedenej bratricek chtel po PK polovinu vseho majewtku co meli, proto s nim jeho tata vyrazil dvere, zbavil ho povereni zastupovat rodinu. Silenost, chteli to co si vydelal PK,

hofihofi ( 12. června 2014 09:35 )

Jiste chteli matku do hrobu a zadali o nadzvednuti nahrobku, takl jim ty hloupa vyhocela, ted ji ram muzou dat, udelala jen to co chteli a hajzl Radnil udelal aferu, ano to je vyhoveni, udelala to co chteli, ne? A kde jsi vzala tu bachorku a brani nahrobku to sis vgymyslela, to nikdo nerekl, jen ty. A co sem ty nano pletes dedeni, copak oni neco dedi? Navic ten hrob byl uvodne jeji a oni ho neplatili tak tu nezvan piácoviny. Vzdyt na nichz nic nechce, jen naDZVEDLA NAHROBEK ABY TAM MOHLI DAT MATKU. Boze co lidi neudelaji za afertu.

1569 ( 12. června 2014 08:58 )

hnus nad hnusy. Rodina zemřelých je kdo, koho zastupuje paní Slámová a co vlastně ta "rodina" chce? Nikdy jsem neslyšela, že by po provdané dceři a sestře dědil bratr nebo rodiče, přitom s tím tahle "rodina" operuje v podstatě od smrti obou. Podle mě je jediná rodina manžel a otec, pan Petr Kramný, kterého dosud neodsoudili, důkazy se podivně kroutí a nic významného se mu neprokázalo. Že sestra pana Kramného prodala hrob bez vědomí rodičů a svého bratra je další hnus, chce se jen zviditelnit. Chování bratra zemřelé je také hyenismus. Není a nebude vítěze, poražení jsou už teď vichni zúčastnění

lilien. ( 12. června 2014 08:56 )

to je u Teba vyhovenie? ty máš pokrútené hodnoty a morálku. snád stačilo dať písomný alebo ústny súhlas. Ale ona nie. Ak tam bude maminka, tam náhrobok beriem.Pomstychtivá žena, ktorá vzala náhrobok vlastnej vnučke. Len sa ukázala ako ich mala rada a čo je jej prednejšie. Len majetok. O dedičstvo ich pripraviť a vlastne mŕtvu ženu, ktorú tam možno sama dohnala nakoniec nedovolí pochovať do spoločného hrobu, kt. im darovala majetok na kt. mala právo zo zákona. Hnus.

hofihofi ( 12. června 2014 01:30 )

Obe rodiny jsou banda blbu, co na sebe hazeji spinu a zlomyslnosti a nemaji uctu k mrtvym, ten Radmil je superkreten a hajzl., vzdyt to chtel, aby tam pohrbili matku holek a kdyz mu to matka PK umoznila, tak jeste na ni podava oznameni. Neuveritelne,to je ten zloduch obou rodin, na PK chtel, aby mu odevzdal polovinu majetku co ma, kdyz jeho sestra zemrela, smejd, az jeho vlastni otec mu musel sebrat pravo zastupovani rodiny, ted tam vsichni chteji dat matku holek, matka PK, ktere nahrobek patri , kdyz je PK ve vazbe (nejak podezrele dlouhu a nic)jim to umozni, na jejich prani jim vyhovi a oni jeste podavaji oznameni za to , ze jim jen splnila to co pozadovali, uzasne.

Zobrazit celou diskusi