Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kamarádka o mamince Moniky: Tušila, že zemře!

Autor: Ivana Žáková, tpk - 
14. dubna 2014
19:03

Od smrti dcery Moniky (†36) a vnučky Klárky (†8) v Egyptě Eva N. (†67) stále více chřadla. Už předtím se léčila na cukrovku a nemocné srdce a dcera jí byla největší oporou. Zatčení zetě Petra Kramného (35) a jeho obvinění z dvojnásobné vraždy jí nepřidalo.

Nablízku jí byl nejen manžel Erich a dva synové, ale také kamarádky z paneláku. Jedna z nejbližších Maria Zacharová (63) Blesku popsala, jak paní Eva poslední rok prožívala. „Monika jí byla největší oporou, když bojovala s nemocemi. Chodila za ní často i s Klárkou, což Evě dělalo největší radost,“ vzpomínala Maria, která znala Evu už čtvrt století.

Smrt dcery i vnučky Evu N. psychicky zlomily. Stejně jako manžel začala brát léky na uklidnění. Pomáhalo jí chodit ven mezi lidi. Procházela se kolem domu s pejskem a sedávala na lavičkách se sousedkami. Na podzim při jedné z procházek uklouzla a zranila si koleno. Léčbu podcenila a chodila dál o berlích.

Obvinění Petra

„Když už se ze všeho pomalu dostávala, zničilo jí pak obvinění Petra, kterému vždycky věřila a podle mě ani věřit nepřestala. Nápor na její nemocné srdce to musel být obrovský,“ popsala dále Maria.

Neštěstí paní Evu provázelo dále. Před měsícem v noci v bytě upadla, když šla o berlích na záchod. A zlomila si kolenní kost podruhé. Sanitka jí odvezla na chirurgii do nemocnice v Karviné-Ráji, kde však dostala těžký zápal plic.
Poté, co paní Eva dobrala antibiotika, odvezli ji na ortopedii do Orlové, kde podstoupila plánovanou operaci kolene. V pondělí jí vytahovali stehy, ve středu jí sundali ortézu a měla začít s cvičením. Po ranní vizitě však náhle zemřela.

„Jako by tušila, že operace nedopadne dobře, a že si ji Monika s Klárkou přivolají k sobě. O svých obavách několikrát hovořila v nemocnici, když jsem ji navštívila,“ prozradila dále Maria. „S nohama měla vždycky problémy. Navíc byla nemocná na srdce a léčila se stejně jako já na cukrovku. Píchala si inzulín. Tentokrát ale měla z narkózy velký strach,“ popsala svoji poslední návštěvu Maria.

To, že kamarádka zemřela zrovna na embolii, jí nepřekvapilo. „Víte, když někdo několik týdnu leží téměř bez hnutí, a pak jde pod narkózu, tak to je velké riziko. Navíc Evička na tom nebyla psychicky dobře. Smrt Moniky a Klárky a obvinění Petra jí zničilo,“ dodala Mária Zacharová.

.kika78 ( 17. dubna 2014 08:53 )

žéři z

essiele ( 17. dubna 2014 08:52 )

to ti pisem v email.

.kika78 ( 17. dubna 2014 08:52 )

maž dievca uz to funguje

essiele ( 17. dubna 2014 08:51 )

no vidis. ale nas dostali vtedy v oktobri

.kika78 ( 17. dubna 2014 08:51 )

je to sila

Zobrazit celou diskusi