Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Matka Petra K. exkluzivně pro Blesk.cz: Když holky umřely, volal mně!

Autor: Ivana Žáková, Ivana Žáková, Ivana Žáková, Ivana Žáková - 
12. března 2014
11:55

Petr Kramný (35) sedí ve vazbě, je obviněn z vraždy ženy Moniky (†36) a dcerky Klárky (†8) v Egyptě. Jeho matka, paní Irena, však za ním pevně stojí. Blesku poskytla exkluzivní rozhovor, jehož druhou část vám přinášíme právě nyní!

První část exkluzivního rozhovoru jsme přinesli už dnes v brzkých ranních hodinách. V něm paní Irena shrnula svoje pocity o zacházení se synem ve vazbě a zpochybnila především samotné obvinění svého syna, které považuje za vykonstruované. Podle maminky byl Petr příkladným otcem i manželem.

Petr je váš syn, je pochopitelné, že mu věříte. Máte ještě jiné důvody?

Teď nehovořím jako matka, ale člověk, který Petra zná, jak se choval a
jakou má povahu. Vypadá navenek jako drsňák, ale přitom má hrozně měkkou povahu. Nepil, nekouřil, když se šli bavit nebo byli na návštěvě, většinou pocucával kolu a moc toho nenamluvil. Prostě takový rodinný typ, nechci ho vyzdvihovat, ale on takový vážně byl. Až to mohlo někomu připadat divné.

Hovoří se o nevěře, nemáte přece jen špetku pochybnosti?

Ne! On své chování nikdy nezměnil. Klárku a Moniku opravdu miloval, neřekl jim jinak, než moje holky. V Klárce se viděl, staral se, aby měla čisté zoubky,
vodil ji do mažoretek, do školy. Byla pro něj vším.

Monice se podřídil, to ona chtěla do Egypta!

Proč vlastně Petrova rodina vyrazila na dovolenou právě do Egypta?

Byli u nás na návštěvě a Monika říkala, že opět pojedou do Egypta. Nebyla jsem z toho nadšená, tomu národu moc nevěřím. Ani Petr do toho příšerného Egypta nechtěl jet. Plánoval, že jako rodina pojedou na Slovensko, ale Monika se nedala přemluvit. Nakonec si prosadila Egypt, že si dovolenou bez něj a moře už nedovede představit.

Ozvali se vám po příjezdu do hotelu?

Ano a byli zoufalí. V pokoji, který dostali, vůbec neměli být. Pak jim zase nešla televize a ani nedostali do ledničky nápoje. Petr si první dny musel pořád chodit stěžovat, byla u toho i delegátka. Už na něj v hotelu asi museli
být dost naštvaní, lezl jim na nervy. Třeba se mu chtěli pomstít, jinak si tu tragédii ani vysvětlit nedovedu.

Volali jste si i ten den,co Monika s Klárkou zemřely?

Péťa telefonoval, ale nebylo mu téměř vůbec rozumět, jak mu bylo špatně. Hovořila jsem pak s delegátkou a říkala mi, že zvracel a je na výplachu žaludku. Ležel v ordinaci téměř celý den a holky zůstaly samy na pokoji. Vždyť on s nimi ten den téměř vůbec nebyl a do jejich pokoje mohl přijít kdokoliv.

Říkal vám, proč zemřely?

On sám to zpočátku vůbec netušil. Až v médiích proběhla informace od
egyptského lékaře, že byly otráveny, tak Petr této verzi sám uvěřil. Holkám bylo předtím špatně, i jemu, vím to z telefonu.

... v tom zavolal obhájce!

Rozhovor přerušil telefon od obhájce Petra K., který jeho mamince zrovna volal. Jaromír Richter matku informoval o tom, že kriminalisté nemají dostatek důkazů, aby jejímu synovi prokázali, že Moniku zabil elektrickým
proudem. Bavili se zejména o podivných nesrovnalostech ve vyšetřování u nás i v Egyptě a také o tom, jak se Petrovi ve vazbě vede. „Prosím pozdravujte ho ode mne a vzkažte, ať to vydrží, že mu budeme pořád věřit,
máme ho rádi a držíme mu všechny pěsti,“ ukončila hovor s obhájcem paní Irena. Když položila mobilní telefon, v očích se jí leskly slzy.


martap ( 14. března 2014 12:24 )

santamonica: Tolik zloby máte v sobě, že mi je z Vás špatně. Co by jste udělala, kdyby se nakonec vyšetřilo, že to Kramný neudělal? Pozor, to co vysíláte do éteru, se Vám může vrátit v jiné podobě. Spadne klec a budete se ve finále hájit Vy z nějakého obvinění proti Vám...a budete číst články...Vražedkyně, pověsit, na šibenici s ní. Jak Vám potom bude ??? Dokud Kramnému nic neprokázali, tak je pořád nevinný a maminka může mluvit co chce a Vy ji nekritizujte. Nejste dobrý člověk..

mustafaibrahim ( 13. března 2014 14:01 )

Paní Kramná, mě by zajímalo, jestli umí Petr skutečně háčkovat, nebo to byla jenom fáma

danyka ( 13. března 2014 13:36 )

tak to jste paní na tom špatně. Aspoň sám sobě přece člověk věřit musí. Paní Kramná mluvila bez emocí, musí z toho všeho být ale šokovaná. Obdivuji jí (taky jako matka), že dokáže vůbec poskytnout rozhovor. Nedala bych to, ani kdybych synovi věřila na sto procent. Já totiž nevěřím ve spravedlnost. Bohužel. A jsem hodně zvědavá, jak tento případ dopadne. Dlouho se přece psalo, že byly otráveny.

beda888 ( 13. března 2014 13:01 )

Nevěřím, že by v současné době policie podezřelému "mlátila hlavou o zem". Za 1. je to nejsledovanější vězeň, za 2. při výslechu se používají kamery a vyslýchají nejméně 2 najednou a za 3. GIBS se s nimi už nepáře. Už to není jako dřív, kdy se mezi četníky tradovalo, že "facka v pravou chvíli urychlý vyšetřování." Vůbec bych se ale nedivil, kdyby se v cele sám sebepoškodil a pak to svalil na policii. Škoda, že v rámci "ochrany práv a soukromí" vězňů nesmí být v cele monitorování kamerovým systémem.

santamonica ( 13. března 2014 11:49 )

Pani Kramna by mela drzet pusu a ne davat rozhovory bulvaru. Kramny natoci video, kde detailne popisuje jak se cely den vsichni stridali v bliti, a ona placa, ze byl cely den v nemocnici na kapackach. Takze, holkam v podstate nic nebylo, valely se v pohode v posteli zatimco Peta trpel. Pak ony zahadne umrely, zatimco on, ten "rodinny typ", prezil. No, z matinciny vypovedi jasne vyzniva, ze Monika byla sobecka zenska, takze mne neprekvapuje, ze zlomyslne umrela, premluvila Klarku, aby umrela taky, jen aby Petovi zpusobila neprijemnost.

Zobrazit celou diskusi