Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

VÍME PRVNÍ: Petr K. se vrací z Egypta domů!

Autor: sch, et - 
31. října 2013
09:09

Letadlo z egyptské Hurghady přistálo v 9:07 na pražském Letišti Václava Havla. Na jeho palubě by měl být Petr K., který byl tři měsíce držen v Egyptě jako svědek v případu záhadného úmrtí jeho manželky Moniky (†36) a dcery Klárky (†8), které v Egyptě koncem července zemřely na otravu kyanidem.

Neskutečná muka musel Petr K. prožívat nejen bezprostředně po smrti své rodiny, ale i celou dobu, kdy byl „vězněn“ v Egyptě, odkud nesměl odcestovat. Dnes ale jeho případ nabyl zcela nových rozměrů. Po 93 dnech se vrací zpět do Česka!

Potvrzuji, že na palubě letadla z Hurghády byl pan K., v 6 hodin ráno to letadlo odlétalo z Egypta,“ řekl Blesk.cz Martin Slaný, mluvčí cestovní kanceláře Blue Style, se kterou byl Petr K. v Egyptě a která zároveň přislíbila, že ho dopraví domů.

Přestože letadlo s Petrem K. dosedlo na pražskou ranvej v devět hodin a všichni cestující do několika desítek minut vyšli v příletové hale, ani dvě hodiny po přistání Petr K. z příletového prostoru nevyšel.

"Byl normálně na odbavení a seděl s námi v letadle," řekli Blesk.cz cestující z letadla, kteří Petra K. poznali.

Víme, že přiletěl, žádné nové informace ale nemáme

Policejní prezidium dnes v této kauze odkázalo na moravskoslezskou policii, která případ prověřuje. "Touto informací (o příletu) disponujeme. Co se týče námi vedeného prověřování, pokračuje standardním způsobem. Ve věci nebylo rozhodnuto. Nové informace, které bychom v tuto chvíli mohli zveřejnit, nemáme," řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Blonďatí andílci Monika (†36) a Klárka (†8) zemřeli v Egyptě 30. července po otravě neznámou látkou. Toxikologická zpráva sice uvádí kyanid v malých dávkách, s tím ale zase nesouhlasí toxikolog. Petr K. v případu figuruje jako svědek. Po celou dobu jeho zadržování egyptskými úřady nebyl obviněn, natož obžalován.

Zoufalý Čech si prožil doslova peklo, po smrti Moniky a Klárky mu sebrali pas, po nějaké době mu ho sice vrátili, ale musel se upsat, že z Egypta neodcestuje. Vyšetřování tam uvízlo na mrtvém bodě a už dlouho nemělo žádný vývoj.

Petr K. nasedl na letadlo v egyptské Hurghádě okolo šesté ráno, do Česka přiletěl po deváté hodině. V Egyptě strávil tři měsíce, každý den byl těžký, každý den byl stejný. Ráno pro vodu a zpět na hotelový pokoj. Čeká ho teď nový začátek, nebo vše od znovu?