Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Petra K. na samotce v egyptském vězení: Proč za ním rodina nesmí?

Autor: et - 
19. září 2013
05:23

Chýlí se egyptské »vězení« Petra K. (35) v Hurghadě ke konci? 51 dnů od smrti jeho milované ženy Moniky (†36) a dcerky Klárky (†8) se zřejmě sejde česká strana s egyptskou prokuraturou! Proč se důležité schůzky nezúčastní česká policie? A proč za Petrem stále nepřijela rodina?

Petr K. svůj odlet z Egypta vyhlíží každou vteřinu, jenže vůbec neví k případu žádné informace. „Během tohoto týdne zřejmě proběhne v Káhiře z naší iniciativy schůzka s egyptskou prokuraturou, ale termín nemáme potvrzený,“ řekla Blesku mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová. Kdo bude zastupovat českou stranu? „Konzulka, do jejíž kompetence případ spadá, a zástupce velvyslance. Policie tam nebude,“ překvapila mluvčí.

Nic nového

Čeští kriminalisté přitom mají jistě plno otázek k »maření vyšetřování«, které zatím Egypťané předvádějí. „Nemůžeme říct žádné informace ke zveřejnění,“ opakovala mluvčí policie Gabriela Holčáková na dotaz, zda se pokoušela policie prosadit na schůzku svého člověka. „Sestře řekli, že můžou přijet, jen kdyby si Egypt vyžádal jejich spolupráci,“ tvrdil Petr. Chýlí se tak snad vyšetřování ke konci? „Veškeré informace k případu nám řekne až prokuratura na schůzce,“ sdělila mluvčí ministerstva.

Petice za Petra K. na ministerstvu!

„Pomozte svému nespravedlivě zadržovanému občanovi s návratem zpět do své rodné země!!,“ žádá již 5 629 lidí ve spontánní elektronické petici. Autoři ji odevzdali v posledních dnech na ministerstvo zahraničí. „Petici jsme obdrželi a nyní ji vyhodnocujeme. V komunikaci s Egypťany samozřejmě zdůrazňujeme situaci pana K.,“ řekla mluvčí ministerstva Johana Grohová.

Na co se budou Češi ptát?

- Jsou nové informace ve vyšetřování?

Grohová: „Proto jsme iniciovali schůzku s egyptskou prokuraturou“

- Jak dlouho zůstane Petr K. v Egyptě?

Grohová: „Zeptáme se, musíme ale dodržet jejich lhůtu, kterou mají danou. Tedy dva, případně tři měsíce.“

- Proč poslali Egypťané těla obou žen bez vnitřních orgánů včetně pohlavních?

Grohová: „K tomu se nemůžu vyjádřit, jde o moc velké podrobnosti.“

hopsicek ( 20. září 2013 00:51 )

dobrou!

klidek.pianko ( 20. září 2013 00:50 )

já myslela že už spíš, já to zavřu naráz s PC , tak se měj a čti na noc vtipy

bezodkladne ( 20. září 2013 00:48 )

Taky zkusím usnout,dobrou noc!

hopsicek ( 20. září 2013 00:37 )

dobrou

klidek.pianko ( 20. září 2013 00:37 )

já i sluchátka srazím

Zobrazit celou diskusi