Truchlícího kuchaře Pavla bodla na hřbitově vosa: Upadl do kómatu a zemřel
Talentovaný italský kuchař Marc Pavel zemřel po anafylaktickém šoku způsobeného vosím bodnutím. Hmyz na něj zaútočil když pokládal květiny na hrob své matky. Jeho smrt znovu upozorňuje na nebezpečí, které mohou představovat i zdánlivě neškodná bodnutí, zejména v období, kdy jsou vosy agresivnější.
Marc Pavel (†47), oblíbený kuchař z italského města Terst, byl v gastronomickém světě uznávanou osobností a jeho jméno bylo spojováno s kvalitou a originalitou. Tragická událost se odehrála v pátek 26. července, kdy Marc navštívil hrob své matky. Tam ho ale znenadání bodla vosa. Zpočátku se zdálo, že se jedná o nevýznamné zranění, avšak krátce poté začal Marc pociťovat závažné zdravotní potíže.
Problémy s dýcháním a závratě ho přinutily zastavit vozidlo nedaleko jeho domu. Přivolaná záchranná služba muže s anafylaktickým šokem okamžitě transportovala do nemocnice, navzdory veškeré snaze lékařů se Marca ale nepodařilo zachránit. Pár hodin po hospitalizaci upadl talentovaný kuchař do kómatu, ze kterého se již neprobral. Zemřel v úterý 30. července.
Podle italského portálu Fanpage byl Marc Pavel nejen vynikajícím kuchařem, ale také milovaným členem místní komunity. Jeho smrt otřásla celým městem. Získal prestižní ocenění Kuchař roku za své inovativní kulinářské umění a byl aktivním členem Asociace kuchařů v Terstu. Jeho nečekaný odchod zarmoutil nejen rodinu a přátele, ale i celý gastronomický svět.
brr to muselo byt neprijemne