Známý televizní kuchař Jiří Babica, jenž se přeorientoval na platformu youtube, se netají skutečností, že je – podle svých vlastních slov „celoživotním“ – fanouškem pražské Sparty. Vlastní permanentku na hlavní tribunu a svůj oblíbený klub pravidelně navštěvoval na stadionu i v době, kdy žil v Německu, v Kolíně nad Rýnem. Bývaly ale doby, kdy se dokázal pořádně rozpumprlíkovat – a řádit v kotli mezi skalními ultras a takzvanými chuligány.

Tam se vždycky dějí pořádné divočiny... například se házejí zapálené vlajky či petardy. Tomu ale slavný kulinář neholdoval... „Pyroman jsem nebyl, ale byli jsme tvrďáci,“ přiznal Babica pro Extra.cz. „Pamatuji, že přijelo Brno, a udělali to chytře, že přijeli pět hodin před zápasem a byli proti hlavní tribuně. Tak jsme šli, nakoupili piva a házeli to po nich. Nádhera,“ smál se při vzpomínce na své mladické výtržnictví.

Video
Video se připravuje ...

Jirka Babica se na stará kolena dal na hudební kariéru s o čtyři dekády mladší klučičí kapelou! Youtube, Foto: Kamil Hauptmann

Ačkoliv on sám rvačky nikdy nevyhledával, jelikož se v akci považuje spíše za uklidňující typ člověka, při jednom svém výjezdu se Spartou se dostal do pořádného maléru. „Jednou mi ale málem dali do držky v Chebu, dodneška nevím proč. Oddělil jsem se a honilo mě asi 200 lidí. Utekl jsem, zaplaťpánbůh, jinak bych tady nebyl,“ zavzpomínal Babica na okamžiky, kdy mu rozhodně nebylo do smíchu... byť možná trochu připomínaly scénu z komedie Vrchní, prchni!.

Fotogalerie
33 fotografií