Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zemřela nejstarší siamská dvojčata (†62) na světě: George a Lori sdíleli část mozku, partnery ale ne!

Autor: btk - 
14. dubna 2024
14:20

V 62letech zemřela nejstarší siamská dvojčata na světě, Lori a George Schappellovi. Lékaři jim původně nedávali ani 30 let života. I přes srostlé lebky sourozenci procestovali celý svět. Zatímco z George se stal úspěšný country zpěvák, Lori dominovala v bowlingu. Oba měli vlastní přátele, ale i sexuální partnery. Smutná zpráva o jejich smrti zasáhla svět 7. dubna, podrobnosti nejsou dosud známé.

Podle Guinnesovy knihy rekordů se Lori a George Schappellovi stali nejstaršími siamskými dvojčaty v roce 2015. V neděli 7. dubna svět zasáhla nepříjemná zpráva. Sourozenci z dosud neznámých příčin zemřeli ve věku 62 let v Pensylvánské nemocnici. Lékaři původně předpokládali, že se nedožijí ani 30 let.

George si během rande četl knihu

Se srostlými lebkami se narodili 18. září 1961 v Pensylvánii. Jak uvádí server Daily Star, sdíleli životně důležité cévy a dokonce i 30 % mozku.

Dvojčata hned několikrát dostala před záře reflektorů. Neuvěřitelný životní příběh nejlépe shrnuje dokument Face to Face z roku 2000. George v něm například uvedll, že jej rozštěp páteře upoutal na invalidní vozík, ve kterém ho Lori následně tlačila. 

Ačkoli se to může zdát neuvěřitelné, Lori a George vedli velmi odlišné životy. Lori v devadesátých letech pracovala v prádelně a aktivně hrála kuželky, zatímco George se stal profesionálním country zpěvákem. Díky koncertům dvojice procestovala celý svět.

Intimní život dvojčat vás možná překvapí. Každý měl svou vlastní ložnici, ve sprše je od sebe odděloval závěs. Lori měla v životě několik milostných partnerů. George nechtěl bránit jejímu osobnímu štěstí a snažil se jí poskytnout co nejvíce soukromí. Sám během života zjistil, že je transgender mužem. Povahou byl spíše samotářský a soustředil se zejména na studium a kariéru.

Jak Lori v minulosti uvedla pro časopis Fabulous, během rande si George většinou četl. V roce 2006 se sestra dokonce zasnoubila, nepřízeň osudu však lásku nemilosrdně překazila. Snoubenec zemřel po tragické nehodě.

Dvojčata po sobě zanechala otce a šest sourozenců.  

Video  Siamská dvojčátka srostlá hrudníčky úspěšně oddělili: Operace dívenek trvala 11 hodin!  - Dětská nemocnice C. S. Motta
Video se připravuje ...

Uživatel_5798306 ( 14. dubna 2024 18:16 )

Dejte už pokoj s takovýma.Není to pěkný pohled .Myslím že i tehdy existovala vyšetření matek .Každý na to není.Můj názor 🙂

Zobrazit celou diskusi