Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Obrovská radost v Makově: Srnečka otrávená řepkou jako zázrakem vidí a kamarádí se s ostatními zvířaty!

Autor: pma - 
2. dubna 2024
15:15

Pracovníci záchranné stanice živočichů v Makově mají další důvod k oslavě. Srnečka, která se v únoru otrávila pro zvěř jedovatou řepkou, jako zázrakem přežila a vrátil se jí zrak. Dokonce se už kamarádí s dalšími srnami!

„Chodí mi hodně dotazů na „slepou” srnku a na to, jak dopadl převoz do lesa. Skvěle. Teď už s jistotou víme, že opět vidí! V lese ani jednou nikam nenarazila, probíhá mezi stromy parádně,“ potěšil veřejnost na sociální síti předseda Záchranné stanice živočichů v Makově Libor Šejna. 

Ten zároveň přiznal, že i když byl převoz srnky do menšího lesa boj, vše se zvládlo na jedničku. „Jsou to fakt stresaři a nepochopí, že jim chcete pomoci. Teď už je ale v pohodě, hned z druhé strany plotu má naše dvě srnky, takže už se kamarádí,“ doplnil Šejna. 

Video  Srnečka se otrávila řepkou. Jako zázrakem přežila a vidí!  - Facebook.com/Záchranná stanice živočichů Makov
Video se připravuje ...

Jak se zdá, zvíře je z nejhoršího venku. Prognózy ale nevypadaly zpočátku vůbec dobře. „Jsem moc rád za to, jak to dopadlo. Zvlášť ze začátku jsem od řady lidí slyšel, že to nemá cenu. Ono ale má,“ dodal šťastně Šejna. 

Srnečka se do Záchranné stanice živočichů v Makově dostala v polovině února poté, co se otrávila řepkou, která je pro zvěř kvůli toxické aminokyselině SMCO velmi nebezpečná a ve většině případů dochází k smrti. Srnčí zvěř nemá podle odborníků v zimě a v předjaří dostatek vhodného krmiva, a tak vyhledává v podstatě cokoliv poživatelného.

MADONNA ( 4. dubna 2024 16:15 )

Tak to je dobře, že to srnečka bojovnice zvládla ❣️🫶🫶🫶🫶Ale bez pomoci hodných lidí by to dopadlo určitě fatálně.

Uživatel_5825645 ( 2. dubna 2024 19:06 )

Tak to mám velikou radost! 😃👍
Konečně krásná zpráva tohoto dne.🌞
Ať se srnečce daří! 🦌🍀
A buď opatrná, nepapej už řepku.🏵

Zobrazit celou diskusi