Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Tygr s botou v tlamě vyděsil zoo: Ve výběhu pak našli ohlodané tělo muže

9. prosince 2023
12:00

K hrůznému nálezu došlo ve středu v pákistánské zoo. Ve výběhu kočkovitých šelem zaměstnanci objevili zmasakrované tělo muže poté, co narazili na velkou šelmu s botou v tlamě. Oběť měla ohlodané tělo a rozežrané končetiny.

Šokující obraz se naskytl zaměstnancům zoologické zahrady, když našli velkou kočku, která držela v tlamě zakrvácenou botu. Znetvořené tělo ke kterému patřila bota, později nalezli uvnitř brlohu nebezpečných šelem. Pracovník záchranné služby sdělil, že oběť měla ohlodané tělo a rozežrané končetiny, píše New York Post.  

Prozatím není jasné, jaká z kočkovitých šelem je odpovědná za smrt neznámého muže. Ve výbězích se nacházejí mimo jiné lvi, tygři, hyeny i levharti. Muž, který incident nahlásil, použil v místním jazyce slovo, které může znamenat tygr či levhart, podle některých zdrojů ale šlo o tygra.

Ani oběť útoku nebyla dosud identifikována a není jasné, jak se do výběhu šelem dostala. Muselo se nicméně jednat o obtížný úkol. Ohrada je vysoce zabezpečená a těžce přístupná. Spekuluje se, že se mělo jednat i o zloděje. Státní úředník Anwar uvedl: „Myslíme si, že se zřejmě jedná o blázna, protože rozumný člověk by do výběhu neskočil.“ 

Tělo zkoumali i soudní znalci, aby určili přesnou příčinu smrti. Předběžná pitevní zpráva uvádí, že se muž snažil bránit přesile kočkovitých šelem. Případem se nyní zabývá i policie. Zoo bude až do výsledku vyšetřování pro návštěvníky uzavřena.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi