Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Obyvatele Lysé udivily podivné útvary: O záhadě promluvil starosta!

Autor: rc - 
21. června 2023
10:07

Na louce u obce Lysá nad Labem vznikla zvláštní stavba. Desítky obřích kvádrů, na niž jsou černou barvou namalovány znaky, které připomínají runové písmo. Za kvádry stojí velký sloup se znakem trojúhelníku s křížem a červenými hodinami s číslicí 99. O stavbě nyní promluvil starosta obce Karel Marek. Co řekl?

Nikdo netuší, kde se tam stavba vzala. Nikdo ani neví, kdo za ní stojí. Objevila se tam zničehonic a obyvatelé obce Lysá nad Labem netuší, co si o tom mají myslet.

Desítky kvádrů někdo vystavěl na louce u obce. Betonové kostky jsou vyrovnány v několika řadách a na jejich povrchu jsou namalovány různé symboly, zřejmě se jedná o runové písmo. Co vyjadřují, nikdo netuší. Za kvádry stojí velký sloup.

„Já když jsem sem přijel, tak vidím, že tady je devadesát betonových kvádrů na louce, která je kvalifikovaná v katastrálním úřadě jako orná půda,“ uvedl o stavbě starosta Lysé Karel Marek s tím, že vedle kvádrů stojí veliký sloup, který má zhruba osm až devět metrů. Na sloupu jsou červené hodiny s číslicí 99. „Pokud mám dobré informace, tak stavební povolení nemá, takže řešíme tuto stavbu jako černou stavbu a případně bude se řešit i sankce za nepovolenou stavbu,“ dodal Marek.

Své k případu dodal i starosta sousedního Přerova nad Labem Jiří Beneš. „Kontaktovali jsme městskou policii, kontaktovali jsme státní policii. Nám se zatím vůbec nepodařilo toho majitele dopátrat,“ přiznal.

„Neumím si vůbec představit, kdo to tady dokázal vytvořit, protože tady musela být obrovská skupina lidí,“ řekl vlastník pozemku, na kterém útvary stojí. „Jedna ta kostka může vážit 500 kilo, takže tomu vůbec nerozumím,“ podivil se. 

Lidé si podivných symbolů všímají na více místech Česka. Na sociální síti TikTok dokonce vznikl účet the_final_game, na který lidé vkládají videa, kde se symboly objevily. Vidět je mohli návštěvníci festivalu Rock for People. Během vystoupení skupiny Slipknot se na obrazovkách podél pódia objevil odpočet a následně zvláštní symbol křížku s obráceným trojúhelníkem. Podobně to vypadalo i na zápase Clash of the Stars.

Video  Na louce u Lysé nad Labem se objevily betonové kvádry s podivnými symboly a obří sloup s cifrou 99.  - Blesk
Video se připravuje ...

k__q ( 22. června 2023 15:21 )

Asi jste dostali k dispozici od Kazmy fotky v okamžiku, kdy to ještě nebylo dokončené - on popisek "obří sloup s cifrou 99" u fotky, kde to ještě nebylo přidělané, nevypadá úplně dobře..

trintin ( 21. června 2023 11:02 )

...řešíme tuto stavbu jako černou stavbu?? Položit si volně deset cihel na svou zahradu, na svou louku, do svého lesa vyžaduje stavební povolení?

Zobrazit celou diskusi