Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nezdárná dcera Fidela Castra: Otce nesnášela a z Kuby utekla k „nepříteli“!

2. října 2022
05:00

Jablko často nepadá daleko od stromu, v případě kubánského revolucionáře Fidela Castra (†90) a jedné z jeho dcer ale snad nemohlo dopadnout dál. Alina (66) svého otce nemusela už od dětství a dokonce utekla z Kuby v přestrojení za turistku. V exilu se následně stala jednou z největších kritiček otcova socialistického režimu.

Alinu Castrovi v roce 1956 porodila jeho milenka Natalia Revuelta Clews. Oba byli tou dobou ale v manželském svazku s někým jiným a jejich vztah zůstal čistě milostný. Castro se prý ke své milence vkrádal po nocích v uniformě a vojenských bagančatech, přičemž ještě smrděl doutníky, takže není ani divu, že k němu dcera nikdy nijak zvlášť nepřilnula.

Jako mladá dívka Alina pracovala na Kubě jako modelka a ředitelka pro styk s veřejností jedné módní společnosti. Život v područí otcova socialistického režimu jí ale nebyl po chuti a ve 37 letech utekla do USA v přestrojení za španělskou turistku a s falešným pasem. Od té doby žije v exilu v Miami.

Svému otci navíc zasadila další ránu, když se stala jednou z nejhlasitějších kritiček jeho vlády. „Fidel Kubu zničil, zmasakroval její lid a zemi přivedl k bankrotu. A kvůli čemu? Myslím, že to neví ani on sám,“ nechala se slyšet v jednom z rozhovorů. 

Jaké vztahy měla Alina s rodinou? A proč měla raději Fidelova bratra Raula? To se dozvíte ve videu!

Video  Děti diktátorů: Syn Fidela Castra spáchal sebevraždu a dcera žije v azylu  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Zobrazit celou diskusi