Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Pracovitá dívenka (8) prodávala domácí limonádu: Nepřejícní podnikatelé ji udali na policii!

Autor: rix - 
17. srpna 2022
20:49

Teprve osmiletá Američanka Aas Bakerová se rozhodla v útlém věku začít s podnikáním a poblíž svého domu začala prodávat domácí limonádu. To ale rozlítilo organizátory místního festivalu zaměřeného na občerstvení. Vadilo jim, že nemá licenci a vše nahlásili policistům. Ti museli dívence její stánek zavřít! Samotní strážci zákona ale nebyli ze zákazu vůbec nadšení a Asu nakonec podpořili.

Samotným policistům se nechtělo dívence způsobovat problémy. Strážci zákona ale nakonec své rozhodnutí hájili tím, že musí dodržovat zákon a organizátorům festivalu vyhovět. Místní městská vyhláška zavazuje prodejce k držení licence.

To rozzlobilo maminku podnikavé Asy. „Prý byl problém v tom, že stánek provozovala moc blízko festivalu,“ svěřila se. Přístup policistů byl ale příkladný. Dívence dali bezmála pět set korun, aby si povolení mohla opatřit. „Sami z toho byli smutní,“ potvrdila malá Američanka. 

Problém se tím bohužel nevyřešil. Licence nutná k prodeji stojí totiž dvakrát tolik. Asa se tak prozatím vysněného povolení stejně nedočkala. Šéf místní policistů Don Wensel uvedl, že s případem naneštěstí nemůže nic dělat. Organizátoři místního festivalu byli neúprosní a městská vyhláška licenci vyžadovala. 

Podnikavá dívenka ale na situaci dovedla zareagovat. Další týden už zase s chutí prodávala limonády. Obchod si jen zřídila trošku jinde u podniku místního obchodníka Erica Strata, který jí rád vyhověl. Policisté jí dali své slovo, že tentokrát už nezasáhnou. A co víc, problém s festivalem jí byl nakonec k dobru. S jejím příběh se seznámilo množství lidí, kteří ji poté rádi podpořili. Dívka tak podle deníku Daily Mail vydělala tisíce korun. 

Video  Ekonom Křeček o rostoucí inflaci a cenách za potraviny: Budeme platit stovku za chleba?  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

diskutujici ( 18. srpna 2022 18:44 )

Tak schválně, co by se dělo u nás? Kdo všechno by na ní zaklekl?

prochazkanamoste ( 18. srpna 2022 13:53 )

Hezká pohádka, a teď ještě o tom, jak Jaromil ke štěstí přišel 👍😂😂❤️

baronessa ( 18. srpna 2022 09:09 )

A co dětská práce - to je v pořádku, aby tak malá holčička musela vydělávat?

erdk ( 18. srpna 2022 08:29 )

V tom jela určitě s Babišem

Zobrazit celou diskusi