Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Máma porodila syna do Tichého oceánu! Manžel do síta zachytával placentu

Autor: rc - 
1. června 2022
19:24

Obrovský povyk vyvolalo video, které na sociální síti sdílela Josy Peukertová. V únoru letošního roku přivedla na svět chlapce Bodhiho a právě explicitní záznam porodu syna zveřejnila na svém profilu. Sedmatřicetiletá žena dítě porodila do Tichého oceánu. Ve videu sedí na pláži v Nikaragui, zatímco ji omývají vlny. Josy prý během těhotenství nechodila na pravidelné lékařské prohlídky a u porodu jí asistoval pouze její manžel Benni Cornelius (42).

Josy Peukertová není novopečenou maminkou. Na svět přivedla před Bodhim už tři děti. První dítě porodila na klinice a pro britský deník Daily Mail prozradila, že to pro ni byla traumatická zkušenost. Při druhém a třetím porodu se rozhodla, že raději přivede své děti na svět doma za pomoci porodní asistentky.

Ovšem u čtvrtého porodu učinila radikální změnu. Synka Bodhiho přivedla na svět obklopena přírodou. Dokonce nechodila po dobu těhotenství na pravidelné lékařské kontroly. Maminka tak nevěděla termín porodu. „Neměla jsem žádné obavy,“ uvedla Josy s tím, že se rozhodla, že chce porodit na pláži.

„Napadlo mě, že bych chtěla porodit do oceánu. Celé týdny jsem sledovala příliv a odliv,“ uvedla. Kontrakce dostala 27. února. Ten den byly prý dobré podmínky. „Věděla jsem, že pláž pro nás bude bezpečná,“ popsala chvíle před porodem.

Své děti dala na hlídání ke kamarádce, sbalila si věci potřebné k porodu a s manželem zamířili na pláž. „Měkký sopečný písek pode mnou mi připomněl, že mezi nebem a zemí není nic jiného než život. Vlny přicházely ve stejném rytmu jako kontrakce, díky tomu jsem se cítila opravdu dobře. Bodhi se narodil v poledním slunci, vůbec jsem se nebála, že by mu byla zima a neměla jsem obavy z infekcí přenášených vodou. Je naprosto zdravý,“ uvedla maminka a dodala, že po porodu syna zabalila do ručníku.

Její manžel ji u porodu asistoval a do síta s mísou zachytával placentu. Ještě se ale vrátila do oceánu, aby se omyla. Pak odjeli domů. „Je to hygienické? V moři je hodně bakterií,“ píše jeden z komentujících. „Jaký šok pro toho chlapce – z teplého lůna do studeného oceánu,“ napsal další. Josy emigrovala do Nikaragui z Německa se svým manželem. Bodhimu se prý daří dobře. „Bodhi je opravdu hodné a spokojené dítě,“ dodala Josy.

kukuku ( 4. června 2022 13:08 )

Zkus severní pól, tam budeš první. Osla seženeš snadno.

Zobrazit celou diskusi