Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chtěl dojet až na konec světa! Cestovatel (†29) zemřel těsně před cílem své cesty

Autor: štt - 
29. května 2022
05:50

Devětadvacetiletý cestovatel Jesse Koz a jeho zlatý retrívr Shurastey zemřeli během tragické autonehody těsně před cílem. V ikonickém Volkswagenu Brouk ujeli přes 80 000 kilometrů a navštívili přes 17 zemí.

Jesse se na cestu vydal již v roce 2017. Zbývaly mu pouhé dva dny cesty k překročení hranic s Aljaškou. Kousek před cílem, poblíž Selmy v Oregonu, se však srazil s vozem Ford Escape. Jess i jeho pes Shurastey byli na místě mrtví. Dvaašedesátiletá Eileen Hussová, která řídila protijedoucí vozidlo, srážku s četnými zraněními přežila. Dvouleté dítě, jež vezla s sebou, vyvázlo bez zranění, informoval server The Mirror.

Na poslední fotografii, kterou uveřejnili na instagramu, lze vidět, jak Brazilec s jeho mazlíčkem zírají na zářící most Golden Gate v San Francisku. „Zemřel jako hrdina, jenž žil svůj největší sen,“ komentoval jeden z 520 000 sledujících pod fotografií.

Jesse strávil poslední tři měsíce cestováním po USA. Na svých sociálních sítích sdílel fotografie newyorských mrakodrapů, washingtonského Kapitolu nebo floridské pláže Santa Rosa. Jeho cestu narušila pandemie covidu-19 v roce 2020 a musel se vrátit zpátky do Brazílie.

Jako poutník byl odhodlaný dokončit svou cestu a od ledna letošního roku pokračoval ve svém putování dál. Jesse na začátku února překročil mexickou hranici a rozjel se se svým ikonickým broukem po Spojených státech. Na většině fotografií jej lze vidět s jeho čtyřnohým kamarádem Shurasteyem, s kterým jej pojilo jedinečné přátelství.

U jedné z fotografií napsal: „Dívali jsme se spolu na zapadající slunce. Povídal jsem mu, co jsme za posledních pár let prožili. Bez jeho společnosti bych se nikdy nedostal tak daleko. Jen se usmál s vyplazeným jazykem a dýchl mi na tvář.“

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi