Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Recidivisté z Příbramska prý postřelili muže airsoftovou zbraní: Pak ho ještě fyzicky napadli

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
27. dubna 2022
21:04

Policisté obvinili dva muže z Příbramska, kteří podle vyšetřování postřelili dalšího muže airsoftovou zbraní a pak ho ještě fyzicky napadli. Jsou také podezřelí z distribuce drog, loupeže, poškození cizí věci a dalších trestných činů. Oběma mužům hrozí v případě odsouzení až desetileté tresty. Jeden je stíhaný na svobodě, druhý už je ve vězení za majetkové delikty, které páchal v Praze, informovala ve středu mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

Devětadvacetiletý a třicetiletý muž podle policie distribuovali zejména pervitin, který prodávali závislým na Příbramsku. „Krom toho se měli dopouštět i majetkových deliktů, zejména pak krádeží v různých obchodech, kdy zcizovali drogistické zboží apod. Na svědomí mají mít i krádež věcí z vozidla, vloupání do bytového domu a vykradení sklepních prostor či odcizení vozidla Škoda Felicia,“ uvedla Suchánková. V jednom z obchodů zachytila krádež mobilních telefonů za 20.000 korun bezpečnostní kamera.

Kriminalisté také zjistili, že se podezřelí dopouštěli násilné trestné činnosti, a to hlavně v komunitě lidí závislých na drogách. Podle policistů mimo jiné koncem ledna 2021 nad ránem vnikli do domu téměř padesátiletého muže. „Tam ho nejprve několikrát postřelili jeho vlastní airsoftovou zbraní a následně i velmi brutálně fyzicky napadli, kdy mu uštědřili několik kopanců do celého těla i hlavy,“ uvedla mluvčí. Poté jeden z dvojice zbitého muže hlídal, druhý prohledával byt, ze kterého si dvojice odnesla elektroniku a další věci za 20.000 korun.

Na svobodě je stíhaný mladší obviněný. Staršímu skončí nynější výkon trestu v listopadu 2023, v případě prokázání viny a odsouzení mu bude pobyt ve vězení prodloužen.

Video  Povedená trojice si hrála v centru Brna s airsoftovou pistolí  - Městská policie Brno
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi