Třicetiletý muž se vracel domů začátkem února. Ve chvíli, kdy odemykal vchodové dveře od přízemního bytu na Žižkově v Praze 3, ho přepadli dva gauneři s namířenou pistolí. Chtěli po něm peníze a věci, které měl u sebe. 

Video
Video se připravuje ...

Gauner se zbraní v ruce přepadl muže na Žižkově. Vykradl mu byt a ukrýval se v zahrádkářské osadě Policie ČR

Po přepadení utíkal muž na nejbližší benzinku a vše nahlásil na policii. Gaunerům to nestačilo a tak muže pronásledovali, přičemž se jeden z nich na místo činu vrátil a vyrazil dveře od bytu. V rychlosti prohlledal byt, kde si „přivlastnil“ elektroniku a další věci za desítky tisíc korun. Při odchodu z bytu si zloděje všiml kamarád okradeného muže, který šel zrovna kolem. Zloděje se snažil zastavit ale marně. Namířená střelná zbraň a několik ran pěstí do obličeje muže paralyzovaly. 

Schovával se

„Kriminalisté šetřením tohoto případu a vyhodnocením kamerových záznamů zjistili totožnost nebezpečného muže. Jednalo se o recidivistu, který se před nedávnem vrátil z výkonu trestu, kde si odpykával trest za obdobnou trestnou činnost,“ řekla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Protřelý kriminálník se zadržení dlouho vyhýbal a až do poloviny dubna se ukrýval v zahrádkářské kolonii v Praze 9. Tam ho také kriminalisté vypátrali.

„Při zadržení byl muž ozbrojen mačetou a kolem svého lůžka měl dalších osm bodnořezných zbraní, včetně taktické vesty používané speciálními jednotkami,“ uvedla Siřišťová. „Bál jsem se vysokého trestu,“ uvedl gauner důvod svého ukrývání. Muž měl správnou předtuchu, hrozí mu totiž až osm let za mřížemi. 

Video
Video se připravuje ...

Kriminalisté zadrželi zloděje v zahrádkářské kolonii v Praze 9, kde se ukrýval Policie ČR

Fotogalerie
7 fotografií