Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Služební pes Nasso (†11) odešel do zvířecího nebe! Policista Michal smutní

Autor: pma - 
27. dubna 2022
13:27

Policista Michal Procházka z Územního odboru v Teplicích smutní. Zemřel mu totiž jeho parťák – služební pes Nasso. Strávili spolu pět let, na které praporčík nikdy nezapomene. Policista mu do psího nebe poslal dojemný vzkaz!

V minulých dnech neměl policista Michal Procházka, který působí v severočeských Teplicích, mnoho důvodů ke štěstí. Ve věku jedenácti let mu totiž zemřel jeho psí kolega, německý ovčák Nasso. Psovodovi byl Nasso přidělen ve věku šesti let a od té doby byl nejen služebním parťákem, ale i členem policistovy rodiny a jejich zvířecí smečky.

Během působení u Policie ČR se zesnulý Nasso zúčastnil desítek výjezdů. Pomáhal tak během pátracích akcí, ale i během vyšetřování trestných činů. Policista také přiznal, že pro něj jeho věrný psí přítel a parťák něj byl velmi důležitý. Do služby prý nastupoval vždy s tím, že se z akce musí jak on tak Nasso vrátit v pořádku a živí. A to se mu podařilo.

Nahoře se zase setkáme

Před třemi lety Nasso odešel od policie do psího důchodu a na stáří si užíval u svého policejního páníčka a kamaráda, Michala Procházky. Když chlupáč zemřel, neskrýval policista své pocity a poslal do zvířecího nebe Nassovi dojemný vzkaz: „Děkuji ti za krásná léta ve tvé společnosti. Za to, co jsi mě naučil a jednou se tam nahoře zase setkáme, abychom si vystřihli nějakou společnou službičku. Navždy budeš v mém srdci,“ uvedl smutný Procházka.

 

Ramita ( 4. května 2022 11:29 )

Moc ti děkujeme Nasso, statečný pejsku, ať tvá dušička odpočívá v pokoji

rubina ( 27. dubna 2022 15:15 )

Zobrazit celou diskusi