Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jako kdyby umíral: Chlapec (3) dostal salmonelu z Kinder vajíčka! Málem skončil v kómatu

Autor: jžk - 
16. dubna 2022
17:03

Malý Billy Way z Walesu onemocněl salmonelózou poté, co snědl bráškovo Kinder Surprise. Lékaři se obávali, že by z nedostatku cukru v krvi mohl upadnout do kómatu.

Rozhořčená matka informovala o závažném onemocnění z čokolády deník Mirror. Kasey Cookeová uvedla, že měl její mladší syn hladinu cukru v krvi tak kriticky nízko, že mu hrozilo upadnutí do kómatu. Stalo se tak poté, co společnost Ferrero stáhla produkty Kinder vyrobené v Belgii, když se zjistila přítomnost salmonely ve výrobcích. Továrna na čokoládu byla nucena zavřít poté, co se zaznamenalo více jak 100 případů onemocnění z jejích produktů.

Billy miluje Kinder vajíčka, sní aspoň jedno týdně,“ prozradila máma na plný úvazek Kasey (26). „Jeho starší bratr dostal k narozeninám dárkový balíček s vajíčky, a jelikož je moc nemusí, dala jsem jedno Billymu,“ rozpovídala se. Chlapeček měl samozřejmě radost jak z čokolády, tak hračky uvnitř, ale o pár dní později, přesněji 1. dubna, mu začalo být špatně natolik, že v sobě nic nedokázal udržet.

Chlapce vzala k dětskému lékaři, který je poslal přímo do nemocnice. „Když jsem rodině poslala jeho fotku z nemocnice, jejich první reakce byla, že vypadá jak mrtvý,“ vzpomínala Kasey na čas strávený v nemocnici, kde byl její syn čtyři dny na kapačkách. „Působil, jako by umíral, měl sucho v ústech, bledý obličej a zapadlé oči. Týden se neposadil,“ popsala maminka, která se zařekla, že už své synky nikdy nepustí k produktům Kinder.

To, že jde o salmonelu z čokolády, jí došlo až po pár dnech, kdy obdržela informace od přátel. Lékaři mu následně odebrali vzorky stolice, kde skutečně nalezli bakterie „Myslím si, že je velice nezodpovědné, že se salmonela dostala do čokolády, zvláště, když jsou hlavním spotřebitelem děti!“ rozčiluje se žena. Poslala proto čokoládovému gigantu Ferrero mail s žádostí o odškodnění, zatím bez odpovědi.

Mluvčí firmy pro Mirror uvedl: „Je nám velmi líto syna Kasey Cookeové a naše myšlenky jsou v této chvíli s jejich rodinou. S okamžitou platností byla stažena celá produkce Kinder Surprise 20g, Kinder Surprise 20g x 3 multipack, Kinder Mini Eggs 75g, Kinder Egg Hunt Kit 150g, Kinder Surprise 100g a Kinder Schobobons (všechny velikosti balení), všechno vyrobeno v Belgii.“

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

al.bunda ( 16. dubna 2022 21:18 )

Chudák chlapec. Ale netušil jsem že Blesk je ta připosraný aby nedovolil diskuzi ohledně třeba Ukrajiny Cenzura online???

Zobrazit celou diskusi