Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Řidička závodila na zamrzlé řece: Propadla se ledem, pak fotila selfie na kapotě potopeného auta

Autor: štt - 
22. ledna 2022
20:22

Obyvatelé předměstí kanadské Ottawy přispěchali na pomoc řidičce, která se se svým vozidlem propadla na zamrzlé řece. Pomocí kajaku a lana ženu vyprostili z potápějícího se auta. Těsně před incidentem bezpečnostní kamery zachytily mladou ženu, jak se se svým žlutým sportovním autem projíždí na slepém rameni řeky.

Ottawští záchranáři museli v neděli 16. ledna zasahovat u incidentu na řece Rideau. Svědci reportérům CTV News Ottawa sdělili, že sportovní auto se po jízdě po zamrzlé řece probořilo ledem a skončilo ve studené vodě. Na fotografiích a amatérských záběrech lze vidět, že se řidička zachránila a auto opustila před potopením. Na potápějící se vůz pak vylezla a volala o pomoc. Obyvatelé žijící na předměstí hlavního města ihned přišli nebohé ženě na pomoc.

„Naštěstí jeden z mých sousedů měl jak kajak, tak lano, pomocí kterého jsme loď s ženou přitáhli zpátky na břeh,“ řekl pro místní televizi jeden ze zachránců. Ihned jak se řidičku podařilo dopravit na pevninu, auto se potopilo a skončilo na dně studené řeky.

Záhada, nebo bezohlednost?

Pro většinu nepochopitelné zůstává, proč řidička těsně před záchranou vytáhla z kapsy telefon a vyfotila si selfie na kapotě svého potápějícího se auta. Dále odmítla nechat se ošetřit od přivolaných záchranářů. Ottawská policie ve svém prohlášení v neděli večer uvedla, že strážníci na místo nehody dorazili přibližně v půl páté odpoledne.

Řidička byla obviněna z nebezpečného řízení motorového vozidla dle kanadského trestního zákoníku. „Vozidlo se stále nachází na dně řeky a mohlo by představovat nebezpečí pro zvědavé diváky, kteří se vydávají na led," uvedla mimo jiné policie v prohlášení.

Na bezpečnostní kameru jednoho z obyvatel se podařilo zachytit, jak auto v rychlosti projíždí po zamrzlé řece. „Nečekáte, že vaše děti budou muset dávat pozor na auta, která se řítí po zamrzlé řece,“ okomentoval absurdní situaci otec, jehož děti ve chvíli nehody hrály na zamrzlé řece hokej.

Potápěčský tým ottawské policie na twitteru uvedl, že se vozidlo probořilo do ledu na jižním konci ramene. „Naštěstí nedošlo k žádnému zranění a místní obyvatelé odvedli úžasnou práci,“ uvedla dále policie. Proč však řidička vjela se svým žlutým subaru na led, policie neodtajnila.

Zobrazit celou diskusi