Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pejskař (52) v Čelákovicích zkolaboval při venčení: Život mu zachránili policisté z Ostravy

Policistům se podařilo před Silvestrem zachránit muže, který zkolaboval při venčení psa.
 (Autor: Policie ČR)
Autor: rc - 
14. ledna 2022
11:44

Pár dní před začátkem nového roku se podařilo dvojici policistů zachránit lidský život. Strážníci dostali hlášení, že v Čelákovicích na ulici leží bezvládný muž (52). Na místo vyrazila dvojice Filip Šrubař a Aneta Samohýlová. Na místě byl muž (60), který již zahájil resuscitaci, v níž pak policisté pokračovali. A úspěšně! Podařilo se jim tak muže zachránit.

Policisté v Čelákovicích 29. prosince v podvečerních hodinách dostali hlášení, že uprostřed ulice leží muž, který je v bezvědomí. Na místo byli posláni dva policisté, kteří byli zrovna v Čelákovicích na výpomoc. „Oba dva slouží v Ostravě,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová v prohlášení s tím, že policistka Aneta Samohýlová slouží na Obvodním oddělení Ostrava Poruba a její kolega Filip Šrubař na Obvodním oddělení Ostrava Poruba 2.

Poté, co strážci zákona dorazili na místo, u muže se nacházel šedesátiletý muž, který prováděl resuscitaci. „Ten policistům sdělil, že místem projížděl ve svém vozidle a najednou uviděl uprostřed silnice ležet muže a kolem něj pobíhat psa. Pánovi se tedy pravděpodobně udělalo zle, když venčil svého psa a upadl do bezvědomí,“ uvedla dále mluvčí a dodala, že policisté zkontrolovali životní funkce a zahájili srdeční masáž.

„Připravili si i přístroj AED (automatizovaný externí defibrilátor). V resuscitaci pokračovali dalších několik minut a následně se rozhodli přístroj AED použít. Nicméně přístroj výboj nedoporučil, protože muž již začal sám dýchat. Kolegům se tedy povedlo muže resuscitovat a přístroj AED už nebylo nutné použít,“ informovala mluvčí s tím, že následně muže uložili do stabilizované polohy a posléze byl převezen do nemocnice.

VIDEO: Podstatné úkony první pomoci

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi