Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Holčičku (†9) zabilo tornádo: V troskách domu po ní zůstala jen panenka

Autor: rc - 
15. prosince 2021
17:36

Schovali se před tornádem v koupelně bez oken. Doufali, že budou v bezpečí před hurikánem, které udeřilo v pěti amerických státech Missouri, Illinois, Tennessee, Kentucky a Arkansas. Ovšem hurikán roztrhal dům rodiny Rackleysových na kusy. Při tragédii zemřela usměvavá devítiletá Annistyn (†9) a zbytek rodiny skončil v nemocnici. Rodina se tak před Vánoci připravuje na pohřeb. V sutinách domu po holčičce, která milovala tanec, zůstala jen panenka, jíž svírala těsně předtím, než se domem prohnalo tornádo.

Annistyn Rackleyová podle rodiny byla velká bojovnice. Narodila se se vzácným onemocněním jater. Už jako novorozeně musela podstoupit náročnou operaci. Tehdy se semknulo podle informací People celé město Caruthersville v Missouri, aby získalo dostatek finančních prostředků, aby rodina mohla zaplatit náročnou operaci. „Anni byla zázrak,“ popsala devítiletou Annistyn její teta Sandra Hookerová (62). Malá bojovnice se z nejhoršího dostala a vyrostla z ní vášnivá sportovkyně. Milovala tanec, gymnastiku a dokonce se přidala i k roztleskávačkám. Ovšem nyní, těsně před Vánoci, rodinu potkala tragédie.

Útočiště v koupelně

Východem Spojených států amerických se prohnala tornáda a tisíce lidí tak zůstaly před nejkrásnějšími svátky v roce bez domova. O střechu nad hlavou přišla i rodina Rackleyových, kteří se však potýkají s daleko horší ztrátou. Těsně předtím, než se jejich městem prohnalo tornádo, se rodiče Meghan (32) a Trey (37) rozhodli, že se před hurikánem se svými dcerami Annistyn, Avalinn (7) a Lani (3) schovají v koupelně. Místnost byla bez oken, a tak doufali, že je to nejbezpečnější místo v domě.

Poslední fotka

Právě tam vznikla poslední fotografie, na níž jsou všechny sestry spolu. Malá Annistyn leží ve vaně a v náručí svírá svou milovanou panenku, kterou pojmenovala Baby MawMaw. Usmívá se stejně jako její sestry. Fotografii pořídila jejich maminka a poslala ji tetě Sandře. „Mluvili jsme o tom několikrát. Kde bude jejich bezpečné místo?“ uvedla Sandra s tím, že se shodli, že právě koupelna je tím místem.

„To páteční odpoledne bylo všechno zrušeno – vánoční večírky, míčové hry – protože jsme čekali špatné počasí,“ dodala Sandra s tím, že sestře psala patnáct minut předtím, než se do města přihnalo tornádo, ať se připraví na úder. Jakmile rodiče slyšeli, že tornádo přichází, otec Trey si k sobě vzal nejmladší dceru, zatímco maminka Meghan dělala štít starším dcerkám. Úder tornáda byl devastující. Rodinný dům srovnal se zemí. Vír doslova vysál rodinu z domu a odhodil je několik metrů daleko do pole, kde je později našli záchranáři.

Tragická ztráta

„Zůstalo toho velmi málo,“ popsala zkázu Sandra a dodala, že auta letěla desítky metrů. „Stromy na předním dvorku byly vytrhané i s kořeny. Vstupní dveře byly na stromě za domem. Věci byly všude poházené. Rodina skončila v nemocnici. Treye to odhodilo několik metrů. „Okamžitě vstal a snažil se najít rodinu,“ popsala Sandra. Její muž utrpěl zlomeninu obratle a žebra. „Našel Avu,“ dodala s tím, že se snažil z bahna vyhrabat i zbytek rodiny.

Malá Ava skončila v nemocnici a z úderu tornáda si sedmiletá dívka pamatuje všechno. „Když se dostala do nemocnice a doktoři a sestry se jí zeptali, víš, co se ti stalo? Řekla jim ano: Lítala jsem v tom tornádu,“ uvedla Sandra. Ava skončila na jednotce intenzivní péče a okamžitě se ptala po zbytku rodiny. Její maminka musela podstoupit operaci, jelikož utrpěla hluboké tržné rány a zkolabovala jí jedna plíce. Nejmladší členka rodiny Lani už byla z nemocnice propuštěna, ovšem zodpovědět otázku, jak se má sestřička Annistyn, bylo pro příbuzné nejtěžší.

Nález panenky a dečky

Bojovnice rodiny hurikán nepřežila. Celé město se sešlo, aby uctilo její památku. „Annistyn byla temperamentní. Byla to nejlepší dítě. Bylo to nejsilnější dítě,“ popsala holčičku její teta s tím, že v troskách domu se našla její Bible a panenka. Rovněž našli i její přikrývku celou od bláta. Její osobní věci prý budou uloženy do rakve vedle ní.

VIDEO: Žáci z Brna opravili střechu zničenou tornádem v Mikulčicích.

Video  Žáci z Brna opravili střechu zničenou tornádem v Mikulčicích.  - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi