Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ženu (57) chtějí vyhodit z práce kvůli jejímu vzrůstu: Autobus řídí čilá babička už 43 let!

Autor: rix - 
16. prosince 2021
11:43

Třiačtyřicet let se živí jako řidička autobusu. Teď chtějí Tracey Scholesovou vyhodit z práce. Prý je na takové povolání moc malá. Změna pravidel u jejího zaměstnavatele vyvolala bouři. Petici na podporu Tracey podepsalo přes tisíc lidí.

Jak uvedl deník Metro, Tracey Scholesová měří pouze jeden a půl metru. Byla vůbec první ženou v depu Queens Rode v Manchesteru. Éru řidičky započala už v roce 1987. Pamatuje ještě na dobu, kdy v dnes luxusních autobusech nebyly ještě ani záchody. 

Teď pro ní ale nastal šok. Náhle dostala vyhazov a  tříměsíční výpovědní lhůtu. Jak uvedl její zaměstnavatel, žena prý už nemá schopnost řídit autobusy. A důvod? Podle sedmapadesátileté Tracey jde o to, že její společnost nedávno změnila polohu vnějších zpětných zrcátek. To znamená, že na ně kvůli svému vzrůstu zkrátka nevidí. 

Lidé z jejího okolí ji ale jen tak nedají. Začali podepisovat petici pro její udržení v zaměstnání. Ta již čítá přes tisíc podpisů. Tracey na to upozornila vedení a její šéfové jí přiřadili trasy pro vozy se starými zrcátky. Žena ale odmítla, alternativní služby by jí vynesly mnohem méně peněz. „Jsem vdova se třemi dětmi, domem a hypotékou. Do toho se blíží Vánoce,“ vysvětlila. 

„Jsem zdrcená  z toho, že se mě chtějí po tolika letech zbavit. Miluji svou práci a nechci o ni přijít. Mám stálé zákazníky a pravidelnou trasu,“ svěřila se řidička. Podpora kolegů ji dojala. „Pracuji s tak skvělou partou, je to krásné,“ uvedla. 

„Tracey je pracovitá, milovaná a vážená členka firmy. Zaslouží si pochvalu, nicméně společnost ji propustila na základě změn u výrobce vozů, což vedlo k tomu, že Tracey nemůže bezpečně řídit autobus,“ uvedla společnost. „Jde o složitý případ a probíhá proces odvolání,“ dodali zástupci firmy. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi