Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Omalovánky s pohlavním stykem a sexuální instruktáž ve 4 letech: Právnička popsala své dospívání v bizarní sektě

Úspěšná americká advokátka Faith Jonesová (44) které je nyní 44 let vydala své obsáhlé paměti.
Úspěšná americká advokátka Faith Jonesová (44) které je nyní 44 let vydala své obsáhlé paměti.  (Autor: Facebook)
Autor: štt - 
6. prosince 2021
16:13

Žena popsala své traumatické a trýznivé dětství v sektě, jejíž členové byli vybízeni k incestním vztahům se svými dětmi. Ve své vzpomínkové knize popsala, jak ve čtyřech letech prožila svou první sexuální lekci, když její matka stimulovala jejího otce.

Úspěšná americká advokátka Faith Jonesová (44) vydala své obsáhlé paměti, ve kterých popsala své dětství v sexuálním kultu známém jako Děti Boží. Kniha s názvem Sex Cult Nun popisuje život uvnitř nechvalně proslulé sekty, ve které strávila celých 23 let života, než se vydala vlastní cestou. O jejím případu informoval Daily Mail.

Jonesová se narodila v roce 1977 v Hongkongu jako vnučka vůdce sekty, Davida Berga. Vyrůstala v izolované komuně poblíž čínského pobřeží na ostrově Macau, kde ji vychovávali její otec Jonathan, jeho první žena Esther a matka Ruthie. Každý den se celé hodiny modlili a četli evangelium sepsané jejím dědečkem, které hlásalo „zákon lásky“ podporující mj. incestní vztahy.

Odmítnout sex znamenalo odmítnout Boha

Její dědeček David Berg založil organizaci v roce 1968 v kalifornské Huntington Beach, kde se sešla skupina hippies a mladých tuláků. Malá církev se nakonec rozrostla v Děti Boží, čítající na 15 000 členů po celém světě. Podle zmíněného webu do jejich řad patřili i někteří slavní herci jako River Phoenix a Rose McGowanová.

Evangelium bylo založené na naprosté oddanosti Bergovu učení a na úctě k sexu. Odmítnout styk znamenalo jít proti Bohu. „Sex byl naší bohoslužbou. Odmítnout jej znamenalo vzpírat se Boží vůli. Od kohokoliv se očekávala absolutní poslušnost,“ píše Jonesová. Ženy byly posílány do ulic, kde sloužily jako „návnada, k nalákání nových Ježíšových učedníků.“

Součástí výchovy dětí byly i omalovánky zachycují detailně sexuální styk s  mužem, včetně detailních schémat genitálií. Nechyběly kurzy sexu, při nichž její matka na jejím otci demonstrovala, jak navodit u muže sexuální vzrušení.

Nepolapitelný vůdce z časopisu

Berg skrýval svou identitu i místo svého pobytu. Svá prohlášení sděloval svým stoupencům většinou prostřednictvím ilustrovaných bulletinů. Jonesová se s vlastním dědečkem nikdy nesetkala. Náboženská literatura byla rovněž plná kreslených obrázků. „Svatá Trojice v nich byla vyobrazena jako kyprá, žhavá a nadržená bohyně, která měla na sobě jen bikiny ve tvaru srdce,“ popisuje o kus dále.

„Chceme, aby naše děti měly zdravý, přirozený postoj k sexu a nemyslely si, že je to něco, za co se mají stydět nebo se cítit provinile,“ obhajoval Berg svůj postoj k brzké sexuální aktivitě. Jonesová těmto slovům skutečně věřila a snažila se potlačit traumata spojená se sexuálním zneužíváním a s fyzickými tresty.

Všechno začalo nenápadně

Kult však od počátku nehlásal nárok na volnou lásku. „Když se k připojila má matka, nebyl to zdaleka sexuální kult. Jednalo se spíše o misionářskou skupinu s cílem spasit svět. Od počátku však od svých stoupenců vyžadovala extrémní loajalitu,“ vysvětluje. Téma nezávazného sexu přišlo až o několik let později a bylo do evangelia vpisováno postupně.

V jednom z vydaných bulletinů se lze dočíst o Bergově první sexuální vzpomínce. Jeho latinskoamerická chůva jej měla uspávat cucáním penisu. Příběh dával za vzor všem ostatním členům. Často také popisoval své sexuální preference a vždy litoval, že se nikdy nevyspal se svou matkou.

Svět za zdí poznala díky knížkám

Od Jonesové, stejně jako od jejích rodičů a všech ostatních v komunitě se očekávala poslušnost a nedůvěra k cizím lidem. Během jejího dětství se několikrát stěhovali – mimo jiné do Thajska, USA, Japonska a Kazachstánu. Postupem času však žena začala vnímat svět mimo kult, a to prostřednictvím tajného čtení románů.

Ve 23 letech se rozhodla jít na vysokou školu. Přestože měla jen nízké formální vzdělání, její zkušenosti z dospívání v šesti zemích a schopnost komunikace třemi světovými jazyky jí zajistila stipendium na Georgetownské univerzitě a později na právnické fakultě v Berkeley. Trvalo však ještě dlouho, než si plně uvědomila, co během dospívání zažila. „Přetvářka lásky, svobody a přirozenosti je krásná kouřová clona, která často maskuje násilí a manipulaci,“ píše na konci své knihy.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi